The Baby Project deelnemer Mikki 2

Baby Mikki

Op 6 juni is onze nieuwe aanwinst Mikki geboren – als zusje van Sil en met Harrie en Mirjam als trotse ouders. Tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode waren wij in goede handen. Met volop echo’s, betrokken verloskundigen en toegang tot alles wat we maar nodig hadden: van schoon water tot goed voedsel, en van een vers opgemaakt ziekenhuisbed tot goede kraamzorg. Maar dat is niet overal zo. Er zijn nog genoeg baby’s en jonge ouders die deze kans op een goede start niet krijgen.

Omdat we eigenlijk alles al hebben, vragen we voor de geboorte van Mikki geen kraamcadeaus. Wil je toch graag wat geven, dan maak je ons blij met een bijdrage aan The Baby Project. Hieronder lees je wat met jouw bijdrage kan worden bereikt. Zo maakt Mikki, zo klein zij nu ook nog is, meteen al een grote impact.

Veel dank en liefs,

Harrie en Mirjam


Het leven van een gezonde baby begint bij gezonde moeders en goede voeding. Met jouw bijdrage steun je jonge ouders en hun kinderen in onze programmalanden, waar The Hunger Project:

  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleert, en ingrijpt waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleidt, die kookdemonstraties organiseren voor moeders in hun dorp;
  • Vrouwelijk leiders in Indiase dorpsraden trainen, die er onder andere op toezien dat de Angawadi’s (consultatiebureaus) goed functioneren;
  • Zwangere vrouwen in Mozambique voorlicht over het belang van gezonde voeding in de eerste 1000 dagen van het leven van hun kindje;
  • De wonderboom Moringa promoot in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwt zodat zwangere vrouwen daar tijdens hun zwangerschap voor controles terecht kunnen en kunnen bevallen onder toezicht van een arts.

Draag bij: kleine baby, grote impact

1000 dagen

Chronische honger is niet alleen een kwestie van weinig eten. Zelfs wanneer mensen voldoende voedsel binnenkrijgen om hun gevoel van honger te stillen, kunnen ze door slecht of eenzijdig eten een tekort hebben aan voedingsstoffen. Goede voeding in de eerste 1000 dagen van een mensenleven legt de basis voor een gezonde ontwikkeling. Wanneer een kind tijdens deze kritieke 1000 dagen voldoende vitaminen en mineralen krijgt, plukt het daar een leven lang de vruchten van. Want wanneer een kind in deze periode onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt, leidt dit tot een fysieke en mentale achterstand die nooit meer ingehaald kan worden.

The Baby Project nov 2018 - header

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.