Enter

Deelnemers Katakle

Zo’n 60 Nederlandse bedrijven, ondernemers en stichtingen werken in Katakle samen aan het einde van honger in Benin. Katakle werd in 2008 opgericht door The Hunger Project, NPM Capital en Carel van Bemmelen, directeur van Neerlands Glorie. Carel over The Hunger Project Benin:

“Wat de meeste indruk maakt op mij is het leiderschap van landendirecteur Pascal Djohossou en hoe mensen daarop reageren. Het leiderschap van de vrouwen in die dorpen vind ik ook heel bijzonder. En de discussies die we met de vrijwilligers in die dorpen voerden over aids, voeding en opslag van voedingsproducten. Ik ben er 100 % van overtuigd dat de methode van The Hunger Project werkt. Tijdens de reis zag ik meerdere voorbeelden van tipping point in de praktijk. Wij zijn echt op de goede weg; wij maken een eind aan chronische honger door een mentaliteitsverandering.”

Meedoen of meer weten? Neem dan contact op met Hilke Jansen: 030 2335340 of hilke@thehungerproject.nl

Investeerders in beeld

Wietse Nieuwenhuis

Wietse Nieuwenhuis

Directeur Inbak

"Noodhulp is ook waardevol, maar bij The Hunger Project draait het allemaal om structurele verbetering. De organisatie geeft de mensen geen cadeautjes maar een steun in de rug zodat zij het zelf kunnen doen." Lees het portret van Wietse.

Beer Splinter

Beer Splinter

Ondernemer in de gezondheidszorg

"Voor mij is de bottom-up visie belangrijk. De kracht van Katakle is dat wij vanuit een bedrijfsmatige invalshoek onze betrokkenheid tonen. We investeren met gezond verstand in een land." Lees het portret van Beer.

Rick Volkers

Rick Volkers

Directeur Volkers bv

"Het concept van Katakle sprak mij erg aan. Ik kan meedenken en zie wat er met het geld gebeurt. In het netwerk is gezelligheid belangrijk. Ik vond het een warm bad waarin ik terecht kwam.” Lees het portret van Rick.

Katakle deelnemers