Investeerdersreis naar Benin

Op een investeerdersreis naar Benin kun je zélf zien en voelen dat jouw bijdrage een enorm verschil maakt. Je bent bij het openingsfeest van een epicentrum, ontmoet inspirerende mensen en leert meer over de Beninese cultuur.

The Hunger Project gaat elk jaar met een groep Katakle-investeerders op een 4 tot 6-daagse reis naar Benin. De eerstvolgende reis in 2018. Deze vierdaagse reis heeft een intensief programma met in ieder geval bezoeken aan epicentra, in gesprek met lokale ondernemers en ontmoetingen met de leiders van een epicentrum. Reis- en verblijfkosten zijn uiteraard voor eigen rekening. Rick Volkers ging in 2010 mee op reis. Hij vond het een waanzinnige ervaring: “Als je daar komt dan spreekt het echt, dan zie je pas echt hoe de situatie in Benin is”.

Afsluitende reis 2018
Noteer alvast in de agenda: van zondag 25 tot donderdag 29 maart 2018 gaan we naar Benin voor een bijzondere afsluitende reis. De afgelopen jaren financierde Katakle (het grootste deel van) het programma van The Hunger Project in Benin. Naar verwachting staan heel binnenkort de eerste epicentra op eigen benen. En de rest volgt in de komende jaren. De rol van The Hunger Project verschuift: van uitvoerend naar meer coachend. The Hunger Project Benin wordt meer een soort adviesorganisatie voor nationale en lokale overheden. En gaat zelf voor haar eigen financiering zorgen. De bijdrage van Katakle houdt daarmee in financiële zin op. Reden om, met elkaar, naar Benin (terug) te gaan, en te kijken wat onze investering heeft opgeleverd.

Met de reis vieren we wat er is bereikt in Benin, samen met de mensen in de dorpen, de staf van The Hunger Project Benin, vele Katakle-leden en ook het Nationaal Blazers Ensemble haakt aan. Tijdens de reis bezoeken we veel lokale initiatieven. We gaan in gesprek met kleine ondernemers die met hun gezin de armoede ontvlucht zijn. We brengen huisbezoeken, gaan langs bij scholen, gezondheidscentra etc. Met veel ruimte voor interactie en leren van elkaar. Maar vooral vieren we de successen van het programma, samen met de mensen die zelf hun leven hebben veranderd. Feest dus!

Interesse
Neem dan contact op met Annemarie van Ravesteyn via annemarie@thehungerproject.nl of bel naar 030 233 53 40.

Op reis met Katakle

Blog Muriel Schrikkema

Blog Muriel Schrikkema

Partner en programmadirecteur Direction

Muriel Schrikkema blogde over de lessen die ze leerde in Benin. Over leiderschap en ondernemerschap. "Wow, hoe doet The Hunger Project dat? En wat kan ik hiervan leren voor de leiderschap- en verbetertrajecten die ik zelf begeleid?" Lees de blog van Muriel.

Radio 1: Hans Biesheuvel

Radio 1: Hans Biesheuvel

Initiatiefnemer ONL

In april 2014 ging Hans Biesheuvel met een cameraploeg naar Benin, waar hij ondernemerschap onderzocht voor zijn nieuwe tv-programma De Ondernemersclub. Op radio 1 vertelde hij over zijn ervaringen. Beluister het interview met Hans.

Blog Erik Heringa

Blog Erik Heringa

Iniatiefnemer Vanilla Lanka

Erik Heringa ging in 2013 mee naar Benin. "De ontmoetingen zijn intensief, de vertalers doen hun uiterste best om alles over en weer mee te geven. De groep luistert aandachtig en stelt veel vragen." Lees de blog van Erik.