Investeerdersreis naar Benin

The Hunger Project gaat elk jaar met een groep Katakle-investeerders op een 4 tot 6-daagse reis naar Benin. Je kunt daar zélf zien en voelen dat jouw bijdrage een enorm verschil maakt. Je bent bij het openingsfeest van een epicentrum, ontmoet inspirerende mensen en leert meer over de Beninese cultuur. Volgens Rick Volkers een waanzinnige ervaring: “Als je daar komt dan spreekt het echt, dan zie je pas echt hoe de situatie in Benin is”.

Jubileumreis

De reis in 2018 was wel heel erg bijzonder. Zondag 25 maart stapte een groep van 60 trotse Katakle investeerders én twintig muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) op het vliegtuig naar Cotonou. Om met elkaar, en met de mensen in Benin, te vieren wat we met elkaar bereikt hebben – met 10 jaar investeren in het einde van honger in Benin.

In epicentrum Kissamey vierden we een groot zelfredzaamheidsfeest, met optredens van het Nederlands Blazers Ensemble samen met lokale muzikanten. We bezochten in kleine groepjes allerlei activiteiten in meerdere epicentra – klinieken, Moringa plantages, kleinschalige ondernemingen, boerderijen, computerlokalen en kleuterklassen. We ontmoetten er volop mensen die met succes de zelfredzaamheid hebben omarmd, en maar al te graag willen vertellen wat ze dat heeft opgeleverd. We bekeken het succesvolle toneelstuk dat de impact van kindhuwelijken op de kaart zet. Maar bovenal vierden we uitgebreid wat we de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt in Benin. Samen met de mensen in de dorpen, en samen met de lokale staf van The Hunger Project. Met vanzelfsprekend volop muziek, door het NBE en door allerlei lokale muzikanten. En af en toe, vooruit, een spetterende toespraak.

Op reis met Katakle

Blog Muriel Schrikkema

Blog Muriel Schrikkema

Partner en programmadirecteur Direction

Muriel Schrikkema blogde over de lessen die ze leerde in Benin. Over leiderschap en ondernemerschap. "Wow, hoe doet The Hunger Project dat? En wat kan ik hiervan leren voor de leiderschap- en verbetertrajecten die ik zelf begeleid?" Lees de blog van Muriel.

Radio 1: Hans Biesheuvel

Radio 1: Hans Biesheuvel

Initiatiefnemer ONL

In april 2014 ging Hans Biesheuvel met een cameraploeg naar Benin, waar hij ondernemerschap onderzocht voor zijn nieuwe tv-programma De Ondernemersclub. Op radio 1 vertelde hij over zijn ervaringen. Beluister het interview met Hans.

Blog Erik Heringa

Blog Erik Heringa

Iniatiefnemer Vanilla Lanka

Erik Heringa ging in 2013 mee naar Benin. "De ontmoetingen zijn intensief, de vertalers doen hun uiterste best om alles over en weer mee te geven. De groep luistert aandachtig en stelt veel vragen." Lees de blog van Erik.