Wereldbol The Hunger Project

Betekenisvol brood ‘De Wereldbol’ vanaf nu te koop

Vandaag ziet De Wereldbol het licht: een ambachtelijk desembrood met wel heel speciale ingrediënten. Zo zijn de groente-eiwitten in het hartige brood gemaakt van verspillingsproducten. Kruiden als rozemarijn, basilicum en oregano geven de bol een lichtgroen uiterlijk. Van ieder verkocht brood gaat € 0,30 naar The Hunger Project.

Biologische bakkerij Driekant in Zutphen is de eerste bakkerij waar De Wereldbol wordt gebakken en verkocht voor een consumentenprijs van € 2,95.

Bijzondere ingrediënten

Henk Smit van Bakkerij Driekant ontwikkelde, op verzoek van mede-initiatiefnemer Kees Klomp, samen met zijn zoon de bijzondere receptuur. Waarbij naast die bijzondere groente-eiwitten en lekkere kruiden ook tarwebloem, speltmeel, natuurdesem, zout en zonnebloempitten aan te pas komen. Uiterst voedzaam dus De Wereldbol, maar ook een brood met betekenis.

Wereldbol: brood met betekenis

Kees Klomp: “Middels dit brood willen wij de problematiek van honger bij een groot publiek agenderen, en mensen laten bijdragen aan de oplossing.” Dertig eurocent van ieder verkocht brood gaat naar The Hunger Project en komt ten goede aan ons Moringa-programma in Benin, Oeganda, Malawi en Ethiopië.

Lekkere crowfunding

Voor de verdere uitrol van De Wereldbol in Nederland willen de initiatiefnemers Kees Klomp en Henk Smit zo snel mogelijk en zo veel mogelijk bakkers en hun klanten bereiken. Middels crowdfunding hopen zij het benodigde geld hiervoor bij elkaar te krijgen. Daarom geven zij 100 zogenoemde Wereldbol BroodDelen uit van € 200 per stuk, met een looptijd van 3 jaar. Klomp: “En een rente van 3 heerlijke Wereldbollen per jaar!”

Proeven, kopen, meedoen!

Wil je De Wereldbol ondersteunen? Of ben je een bakker en heb je interesse om De Wereldbol te verkopen? Bekijk hier de website of stuur een bericht naar info@dewereldbol.nl. Het brood proeven en kopen kan nu al bij Bakkerij Driekant in Zutphen (Lange Hofstraat 23-25). Eet smakelijk!