Jaarverslagen en Financiën

The Hunger Project streeft ernaar om de kosten in Nederland zo laag mogelijk te houden, zodat het geld besteed kan worden daar waar het hard nodig is: aan onze programma’s. Zoveel mogelijk zaken – zoals de website, communicatiemateriaal en het salaris van de betaalde krachten – zijn (gedeeltelijk) gesponsord.

In het volledige jaarverslag 2016 is de jaarrekening en meer informatie te vinden, over de inrichting van de organisatie, strategie en aanpak, resultaten en impact, van de monitoring en evaluatie. In Nederland wordt de financiële organisatie gecontroleerd door accountants van Dubois&Co.

Magazine
Het magazine 2016/2017 is de publieksversie van het jaarverslag 2016. Boordevol persoonlijke verhalen, interviews, achtergrondinformatie, feiten en cijfers van het afgelopen jaar. Met dank aan Accent DesignTBWA\NEBOKO DOWNTOWN, de redactie en de fotografen voor hun gesponsorde bijdragen, waardoor we ook dit jaar weer de kosten voor ons magazine zo laag mogelijk kunnen houden.

Transparant en betrouwbaar
Ons jaarverslag eindigt al twee jaar op rij als koploper bij de Transparantprijs. Het 2015 jaarverslag was finalist en eindigde als 2e, het jaar daarvoor werden we 6e. Voor beide jaarverslagen sleepten we de Triple-A status binnen. Ook bij de Goede Doelen Monitor en Goede Doelen Test wordt The Hunger Project met de hoogst mogelijk haalbare punten consistent beoordeeld als transparant en betrouwbaar.