The Hunger Project en Nationale Postcode Loterij

Na vijf jaar van dromen kwam in 2012 een van onze dromen uit: we werden een van de nieuwe beneficiënten van Nationale Postcode Loterij! De loterij steunt ons werk elk jaar met € 500.000. En eind 2015 hoorden we dat deze samenwerking met nog eens 5 jaar wordt verlengd. Dit geld wordt gebruikt voor Benin en voor de versterking van andere The Hunger Project-programma’s in Afrika en India.

Extra project: Moringa
Het lijkt te mooi om waar te zijn – de blaadjes van een boom, die bijna overal kan groeien, helpen tegen honger en ondervoeding. En toch is het zo. The Hunger Project boekte met de wonderboom ‘Moringa’ in Benin succes in de strijd tegen honger. Dankzij extra financiering van de Nationale Postcode Loterij kunnen we dat de komende jaren opschalen naar Ethiopië, Oeganda en Malawi. Tijdens het Goed Geld Gala in januari 2015 ontvingen we hiervoor een cheque ter waarde van bijna 1,3 miljoen euro. Op die manier kan The Hunger Project een miljoen mensen voorlichten over de kracht van moringa en de noodzaak van goede voeding. En kunnen 110.000 mensen in Ethiopië, Oeganda en Malawi optimaal gebruik maken van moringa en zo een stevige nieuwe stap zetten in hun strijd tegen ondervoeding.

Joel Komakech van The Hunger Project Oeganda zag in Benin hoe de campagne daar is opgezet en ging vol vertrouwen in Oeganda aan de slag: “We zijn begonnen bij de weegsessies van kinderen. Met het planten zijn we in oktober gestart, tijdens het regenseizoen. En we willen graag samenwerken met de universiteit en met de overheid. Dat zal de Moringacampagne meer geloofwaardigheid geven. Zo wordt het beter ingebed, waardoor het programma ook na de drie jaar steun van de Postcode Loterij door zal blijven gaan.” Lees meer over het Moringaprogramma.

Begin maart 2016 was Evelijne Bruning te gast bij Koffietijd, om daar alles te vertellen over over het Moringaprogramma en Mama Moringa. Bekijk het item

Nationale Postcode Loterij en The Hunger Project
De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. De loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 2,5 miljoen Nederlanders mee. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat de helft van de lotprijs bestemd is voor 95 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur, waaronder The Hunger Project. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 4,7 miljard euro aan mens en natuur gegeven. 

Sinds 2005 is de Postcode Loterij ook actief in het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar de People’s Postcode Lottery en de Svenska PostkodLotteriet fondsen werven voor goede doelen. The Hunger Project Zweden wordt gesteund door de Svenska PostkodLotteriet.  In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de op één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer informatie is te vinden op www.postcodeloterij.nl, op Twitter en op Facebook.

Vertrouwen
Met de flinke bezuinigingen waar het kabinet Rutte II op inzet, neemt het belang van fondsenwervers zoals de Nationale Postcode Loterij toe. De bijdrage van de loterij en haar deelnemers is uniek, want deze is niet alleen meerjarig, maar de Nationale Postcode Loterij werkt met een model gebaseerd op vertrouwen. Bij financiële groei worden nieuwe organisaties toegelaten en eenmaal toegelaten kunnen goede doelen zelf bepalen hoe zij de ontvangen financiering besteden, op basis van hun expertise.

Meespelen
Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer The Hunger Project. Koop hier een lot!