Benin - Johannes Odé

Triple-A score en koploper Transparant Prijs

The Hunger Project is koploper bij de Transparant Prijs en heeft een Triple- A score binnengesleept voor het jaarverslag 2014. De Transparant Prijs is een onderscheiding voor het beste jaarverslag van goede doelen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de organisatie die het meest transparante jaarverslag heeft gepubliceerd. Daarbij wordt gelet op compliance, maatschappelijke resultaatverantwoording en communicatie.


Koploper
We zijn als zesde geëindigd, achter Plan, Red een Kind, Opkikker, Heifer en de Hartstichting. En binnen de categorie Internationale Hulpverlening waren we zelfs vierde. Samen met 15 andere organisaties kregen we een Triple-A score toebedeeld van de jury.

Transparantprijs
De Transparant Prijs is een initiatief van PwC en de Nationale Postcode Loterij. De prijs wordt elk jaar toegekend aan de organisatie die haar achterban het beste informeert over het werk en de resultaten van het afgelopen jaar. Maatschappelijke organisaties die fondsen werven in Nederland kunnen hun jaarverslag indienen voor de Transparant Prijs is ingesteld voor maatschappelijke organisaties die fondsen werven onder het Nederlandse publiek. Lees het juryrapport