World Food Day 2017 - Ede

14 oktober: World Food Day 2017

Het is weer bijna tijd voor World Food Day! Dit jaarlijkse evenement strijkt zaterdag 14 oktober neer in de Mauritskazerne in Ede. World Food Day staat in het teken van het verhaal achter ons eten. The Hunger Project is trotse partner van World Food Day.

Voedselzekerheid

Op dit moment leven meer dan 800 miljoen met chronische honger. Dit is veel te veel. Honger is totaal onnodig – er is namelijk voldoende eten op de wereld. Op Wereldvoedseldag staan we stil bij de oorzaken en oplossingen die schuilgaan achter honger. In Ede kom je meer te weten via tientallen excursies, workshops, talkshows, films en een streekmarkt. The Hunger Project is aanwezig met een Moringa foto-expositie, met foto’s uit Ethiopië en Oeganda van Johannes Odé en Rebke Klokke.

Voedsel in de toekomst

Het World Food Day festival is opgezet door het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Ede in samenwerking met de universiteit van Wageningen, Rabobank en de Provincie Gelderland. Met het festival willen de initiatiefnemers creatieve breinen binnen het voedselindustrie bij elkaar zetten. Het voedselsysteem van nu is namelijk niet geschikt voor de toekomst, en we hebben creatieve denkers en doeners nodig om dit te veranderen.

Programma en tickets

Van kinderen tot koks, en van dagjesmensen tot foodbloggers – World Food Day heeft voor ieder wat wils. Trek zaterdag daarom naar Ede en sluit je op in een koffie-escape game, fileer een vreemde vis, ga op bezoek bij een slagerij of blijf hangen bij onze bijzondere Moringa foto-expositie! Met de kortingscode ‘WFD17EDE’ krijg je 50% korting op elk ticket.