Awa Ngom en haar dochter Mdeye Yacine Ngom - Senegal - Ndereppe - Johannes Odé - 300x300 2

The Baby Project

Ben je zwanger en wil je een verschil maken voor andere moeders? Vraag dan je familie, vrienden en collega’s in plaats van kraamcadeaus om een bijdrage voor The Hunger Project. Kleine baby, grote impact.

Waarom?

In Nederland kunnen zwangere vrouwen met een gerust hart bevallen. We krijgen echo’s, worden goed in de gaten gehouden door verloskundigen en hebben toegang tot schoon water, vers opgemaakte ziekenhuisbedden en dokters als dat nodig is. Maar dat is niet overal zo. In landen als Senegal, Ghana of Oeganda moeten zwangere vrouwen vaak lang lopen voordat ze bij een dokter zijn en weten ze niet altijd hoe het met hun gezondheid en die van hun kindje gaat. Of ze krijgen tijdens hun zwangerschap te weinig en te eenzijdig eten binnen, waardoor ze bevallen van een ondervoede baby.

Met jouw bijdrage steun je jonge ouders en hun kinderen in onze programmalanden. Zo controleren we het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso, en grijpen in waar nodig. We leiden dorpsmoeders in Senegal op, die kookdemonstraties organiseren voor moeders in hun dorp. We lichten  zwangere vrouwen in Mozambique voor over het belang van gezonde voeding in de eerste 1000 dagen van het leven van hun kindje. We promoten de supergezonde Moringaboom in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda. We bouwen gezondheidsklinieken in Ghana zodat zwangere vrouwen daar tijdens hun zwangerschap voor controles terecht kunnen en kunnen bevallen onder toezicht van een arts. En dat vinden wij belangrijk. Want het leven van een gezonde baby begint bij gezonde moeders en goede voeding.

Wat?

Tijdens en na je zwangerschap krijg je vaak veel kraamcadeautjes en dat is natuurlijk heel erg fijn. Maar stel dat je aan je familie, vrienden en collega´s vraagt om in plaats van die kraamcadeaus een bijdrage aan The Hunger Project te doen. Zo wordt de geboorte van jullie nieuwe aanwinst nóg specialer, doordat je een verschil maakt voor moeders en vaders aan de andere kant van de wereld.

Hoe?
  1. Stuur een e-mail naar Annemarie waarin je laat weten dat je mee doet en wanneer je bent uitgerekend
  2. Maak hier een actiepagina aan
  3. Richt de pagina in zoals jij wilt, en stel eventueel een doelbedrag vast
  4. Nu kun je de link naar al je familie, vrienden en collega’s sturen of op het geboortekaartje plaatsen, The Baby Project kan beginnen!
  5. Je krijgt van ons een speciaal rompertje voor jouw kleintje
  6. We houden je op de hoogte van ons werk en de resultaten rondom moeder- en kindzorg

Impact
Jij en je baby kunnen echt een verschil maken – kleine baby, grote impact! Om je een idee te geven: voor 250 euro kunnen wij in onze Afrikaanse programmalanden ongeveer 230 mensen trainen over moeder- en kindzorg en gezonde voeding.

In de acht Afrikaanse landen waar we werken bereiken we goede resultaten. Zo bevielen in onze epicentra 96% van de zwangere vrouwen onder professionele begeleiding – een toename van 188%! Ruim 26.000 zwangere vrouwen kregen in 2015 een zwangerschapscontrole. 98% van de zwangere vrouwen kreeg in elk geval 1 controle, 73% kreeg de aanbevolen 4 of meer controles. Van ruim 187.000 kinderen hielden we het gewicht in de gaten, zodat we konden ingrijpen als dat nodig was. En 34% minder huishoudens leven onder de armoedegrens.

Meer resultaten vind je in ons Maternal Health Dashboard.

Met jouw bijdrage steun je jonge ouders in onze programmalanden. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld ook anders worden ingezet.

Kachindamoto - Malawi - Kleuterschool - Ralph Bodelier - 300x300