Zero Hunger - The Hunger Project

10 lessen over het einde van honger

Directeur Evelijne Bruning staat 10 jaar aan het roer van The Hunger Project Nederland. Aan de start van het nieuwe decennium – waarna volgens SDG2 honger écht de wereld uit moet zijn – kijkt Evelijne terug. En ze deelt haar 10 lessen over werken aan het einde van honger.

Start leertraject Community-Led Development

The Hunger Project gelooft dat verandering alleen gebeurt wanneer mensen met honger zélf de oplossing dragen. Dat is Community-led Development in een notendop.

Sustainable Development Goals

Je kent ze vast: de Sustainable Development Goals oftewel de SDG's. Wat doet The Hunger Project eigenlijk aan deze wereldse doelen?
Floortje Selis

Vrouwen met ballen: Grace, Bonani en Kamla maken dromen waar

Grace, Bonani en Kamla lopen – ieder op hun eigen manier – voorop, op weg naar verandering en #ZeroHunger. Daarom hangen wij deze kerst drie stralende vrouwen hoog in onze kerstboom – doe je mee? 

Campagne tegen geweld tegen vrouwen

Wereldwijd krijgt 1 op de 3 vrouwen te maken met geweld. En…
Rangalata Mohanta uit Odisha IndiaThe Hunger Project India

Master of Change: Rangalata Mohanta uit Odisha in actie tegen disciminatie

Wat is inclusie en wat heeft het te maken met het werk van The Hunger Project? Rangalata Mohanta uit India geeft in deze video antwoord. “Kennis heeft mij zoveel gesterkt en geleerd in mijn leven. Ik geloof erin dat ik met iedereen in het dorp samen moet werken.”

Wereldvoedseldag

Wereldvoedseldag is dé dag dat bij iedereen voedselzekerheid…
Johannes Odé

Een einde maken aan kindhuwelijken in Ethiopië

In Ethiopië werkt The Hunger Project actief aan het einde van kindhuwelijken. Het hele dorp wordt erbij betrokken: de middelbare scholen, geestelijk leiders, politieagenten, medewerkers van ziekenhuizen en dorpsvrijwilligers – iedereen doet mee.

11 oktober: Meisjesdag

Op 11 oktober is het Meisjesdag: meisjesrechten staan wereldwijd centraal. The Hunger Project maakt zich sterk voor meisjes en komt in actie.
Maria Thundu

Het klimaat is van ons allemaal

Samen met 61 organisaties uit alle hoeken van de samenleving verenigt The Hunger Project zich in deze verklaring voor het klimaat.