Slider nieuw formaat-roze

Vol trots en met veel plezier presenteren wij ons nieuwe magazine 2018. Vol met verhalen over wat we het afgelopen jaar hebben bereikt. Met interviews, achtergrondinformatie en cijfers. En met heel veel mooie foto’s en portretten.

2018 was een goed jaar voor The Hunger Project. We boekten op weg naar het einde van de honger weer stevige resultaten. In totaal bereikten we wereldwijd met ons werk bijna zestien miljoen mensen, verspreid over 13.000 dorpen in dertien programmalanden. En we breidden voor het eerst in jaren uit naar een nieuw land: Zambia. Ook financieel ging het goed: we hadden ruim 4,2 miljoen euro aan inkomsten in Nederland.

Landkaart THP 2019 incl Zambia

Een greep uit de resultaten: in onze Afrikaanse epicentra werden in 2018 ruim 46.000 mensen getraind in voedselzekerheid. En we trainden ruim 59.000 nieuwe lokale vrijwilligers op, zodat zij op hun beurt hun dorpsgenoten kunnen trainen – om samen op te trekken naar het einde van honger en armoede. Deze lokale vrijwilligers krijgen in het magazine de hoofdrol. Want het einde van honger begint bij mensen zelf.

In het magazine vind je nog veel en veel meer resultaten en verhalen. Zo lees je over het internationale malaria-onderzoeksproject rondom het Majete wildpark. We leggen uit hoe The Hunger Project aan de  zeventien Sustainable Development Goals bijdraagt. We besteden ruim aandacht aan tienerzwangerschappen in Oeganda en Benin. Ook komen persoonlijke verhalen van investeerders aan bod. En natuurlijk delen we ook wat er niet goed ging het afgelopen jaar, want daar leren we van.

Het magazine is de publieksversie van ons formelere en uitgebreide bestuursverslag van 2018, dat je hier kan vinden en hier kan downloaden.

Blader hieronder door het magazine of download het magazine hier. Wil je graag een printexemplaar ontvangen? Geen probleem! Vraag hem aan door een e-mail te sturen naar info@thehungerproject.nl.

Veel leesplezier,

Evelijne Bruning & Annelies Kanis

Directie The Hunger Project Nederland

PS Onze bijzondere dank gaat uit naar iedereen die heeft meegewerkt aan dit magazine. Door hun (veelal) gesponsorde bijdragen konden wij ook dit jaar weer de kosten voor ons bestuursverslag en jaarmagazine zo laag mogelijk houden. En dat betekent dat er weer meer geld naar onze programma’s kan gaan. Mooi!