Goed nieuws: mega-subsidie voor onze missie

De Nederlandse overheid heeft onlangs de Right2Grow alliantie geselecteerd als een de 20 strategische partners die ze in 2021-2025 substantieel subsidiegeld gaan geven. Deze alliantie, die wordt geleid door The Hunger Project, wil een einde te maken aan alle vormen van ondervoeding. Dat doen we door dorpen in staat te stellen om dat zélf te doen, samen met hun lokale overheid.

Right2Grow: alliantiepartners

Via voorbeeldprojecten en slimme lobby willen we vervolgens nationale overheden zo ver krijgen dat ze onze aanpak overnemen. Dat doen we samen met World Vision, Action Against Hunger, Save the Children, de Max foundation en Centre for Economic Governance and Accountability in Africa (CEGAA) uit Zuid-Afrika. We hebben het winnende voorstel samen met elkaar en met heel veel lokale experts en collega’s geschreven.

Grootste subsidie in de geschiedenis van The Hunger Project

In de komende maanden werken we het samen met deskundigen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de ambassades uit tot een nog concreter en gezamenlijk plan. Eind deze maand horen we welk bedrag er aan de alliantie wordt toegewezen – maar wat we in elk geval nu al zeker weten: het wordt de grootste subsidie die we ooit in de geschiedenis van The Hunger Project voor onze missie hebben opgehaald.

En dat is alleen maar mogelijk dankzij álle aandeelhouders in ons werk van de afgelopen jaren – dus ook dankzij jou. Ook dit is dus rendement van jouw investering. Gefeliciteerd!