Kalpanarts doneert deel opbrengst nieuwe dansvoorstelling aan The Hunger Project

Een deel van de opbrengst van de nieuwe voorstelling Superhuman: Our Inner Darkness van Kalpana Raghuraman komt ten goede aan The Hunger Project. Onder meer met donatiemogelijkheden via de ticketverkoop én tijdens de voorstellingen in de theaters, ondersteunt Stichting Kalpanarts het werk van The Hunger Project in India. Schuif op 11 december aan bij een exclusieve avond voor relaties van The Hunger Project!

In de dansvoorstelling Superhuman: Our Inner Darkness van de Nederlands-Indiase Raghuraman gaan zes dansers en een zangeres op zoek naar een nieuwe superheld. Een held die óók kwetsbaar en onaangepast durft te zijn, een superhuman. Hierin zit de overlap met The Hunger Project.

Exclusieve avond voor relaties van The Hunger Project in Utrecht

Wil je graag met eigen ogen van deze dansvoorstelling genieten? The Hunger Project en Kalpana Raghuraman organiseren speciaal voor relaties van The Hunger Project een avondprogramma in de Stadsschouwburg Utrecht op dinsdag 11 december.

Voorafgaand aan de voorstelling (start: 20.30 uur) dineren we vanaf 18.00 uur met elkaar in restaurant Zindering (op eigen kosten). Het diner heeft een bijzonder tussengerecht: Kalpana houdt dan een exclusief voorgesprek waarbij ze meer vertelt over het maken van deze dansvoorstelling. En gaan we met elkaar in gesprek over de overlap van haar werk en dat van The Hunger Project. Vanaf 20.30 uur bewonderen we met elkaar de dansvoorstelling.

Meld je als volgt aan vóór 1 december: 

  • Koop hier tickets voor de avondvoorstelling rechtstreeks bij de Stadsschouwburg Utrecht.
  • Meld je hier vóór 1 december bij ons aan voor het diner en het voorgesprek – en laat ons daarbij weten met hoeveel personen je aanwezig bent. Dan reserveren wij een plaats aan tafel voor jouw gezelschap!

The Hunger Project en India

The Hunger Project gelooft dat vrouwen in India de sleutel zijn voor een toekomst zonder honger en armoede. En ziet de lokale dorpsraden als de meest kansrijke manier om daar effectief aan bij te dragen. Sinds 2000 begeleidde The Hunger Project al 175.000 vrouwelijke dorpsraadsleden in India – of beter gezegd: deze superhumans –  gedurende hun 5-jarige verkiezingstermijn.

Zo leerden deze dorpsraadsleden om slim gebruik te maken van bestaande overheidssubsidies, die anders hun dorp nooit zouden bereiken. Dat belangrijke werk willen we graag voortzetten en uitbreiden. Hier lees je meer over de impact van dit leiderschapsprogramma.

Kalpana Raghuraman

Kalpana Raghuraman is cultureel antropoloog en choreograaf. Van 2 november 2018 t/m 21 juli 2019 tourt ze met haar nieuwe voorstelling door de Nederlandse theaters. Kalpana groeide op in Nederland in een Indiaas gezin. Als klein meisje verslond zij vele Indiase mythologische stripverhalen, waarin tot haar verbazing goede en slechte personages minder eenzijdig waren dan in de Westerse cultuur.

In Superhuman: Our Inner Darkness creëert zij een nieuwe superheld door een symbiose van Indiase dans, hedendaagse dans, muziek gecomponeerd door Simone Giacomini en live zang van Lotta Sophie Bakker. Een held die ook de innerlijke duisternis durft te tonen, een superhuman.