De wereld is met de opmars van het coronavirus in een klap veranderd. Iedereen wordt er door geraakt, waar je ook woont. De impact van het virus, en de economische en sociale gevolgen van de maatregelen komen hard aan. Zeker in arme landen, bij mensen zonder toegang tot een kraan of goede gezondheidszorg, waar goede informatie mondjesmaat verkrijgbaar is en waar social distancing zonder enig vangnet eigenlijk geen haalbare optie is.

Daarom werkt The Hunger Project met man en macht aan voorlichting over het voorkomen van corona, maar net zo goed aan de economische gevolgen – om te voorkomen dat er meer mensen overlijden aan de preventie dan aan de ziekte zelf.

Omdat we daarbij alle mogelijke hulp kunnen gebruiken, gaan we van start met de campagne Stay In, Reach Out.

Stay in, Reach Out

Stay In, Reach Out in een notendop: binnenblijven met een blik naar buiten. Bescherm jezelf en je familie én maak een verschil voor 16,5 miljoen mensen.

Hoe? Door te investeren in 500.000 lokale vrijwilligers in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, die in de frontlinies van hun eigen dorpen keihard werken om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

In Nederland krijgen we de corona-cijfers langzaam omlaag, doordat we volhouden en zoveel mogelijk thuis blijven. Ook nu de maatregelen de komende tijd versoepelen. Samen staan we écht sterker. En dat kunnen we ook inzetten voor de rest van de wereld – waar veel dorpen hard worden geraakt door corona en de impact van lockdown maatregelen.

Meedoen is simpel

Doneer het bedrag dat je bespaart met dingen die je nu niet kunt doen – en stel daarmee anderen in staat om de dingen wel te doen die nu nodig zijn.

Wat gebeurt er met mijn investering?

The Hunger Project heeft de afgelopen jaren bijna 500.000 lokale vrijwilligers getraind. Dit netwerk van tot-op-het-bot-gemotiveerde, en door-ervaring-gepokt-en-gemazelde vrijwilligers is nu goud waard. Zij maken het verschil voor 16,5 miljoen dorpsgenoten in hun eigen dorpen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika.

De lokale vrijwilligers in de frontlinies van hun eigen dorpen kunnen razendsnel schakelen. Ze komen in actie, door bijvoorbeeld:
Informatie verspreiden

Met juiste en begrijpelijke informatie over corona, in de eigen taal, kunnen mensen zichzelf en hun familie beschermen en de strijd met woeste geruchten aangaan.

Handen wassen

Met kennis over het belang van handen wassen en hygiëne maatregelen én met toegang tot mobiele handenwas-stations en zeep kunnen zoveel mogelijk mensen hun handen wassen.

Voedselbanken vullen

Door boeren te ondersteunen bij veilig zaaien en oogsten en zelfgebouwde voedselbanken zo goed mogelijk te vullen, zijn de dorpen voorbereid op mogelijke voedselschaarste.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen – ook in afgelegen dorpen op het platteland – weten wat zij kunnen doen om zichzelf, hun familie en hun dorp te beschermen. Doe je mee?

Investeer nu

Of vul onderstaand formulier in en betaal via iDeal

Velden met een * zijn verplicht. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kunnen we jouw bijdrage inzetten voor verschillende projecten van The Hunger Project. Hoe dan ook zetten we jouw investering in waar deze het hardste nodig is en het grootste verschil kan maken.