The Baby Project: kleine baby, grote impact

Op 4 juli lanceren wij The Baby Project: een nieuwe manier voor (aanstaande) ouders om een actie te komen voor The Hunger Project. En dan in het bijzonder voor kleine kinderen in onze programmalanden. Want The Hunger Project ondersteunt jonge ouders en hun kroost wereldwijd. Zodat baby’s óveral op eigen kracht groot en sterk worden.

The Baby Project in het kort: stel… je vraagt je familie, vrienden en collega’s om een bijdrage voor The Hunger Project in plaats van kraamcadeaus. Zo maakt jouw kleine een verschil voor baby’s én hun ouders aan de andere kant van de wereld: kleine baby, grote impact.

Waarom meedoen met The Baby Project

De eerste 1000 dagen van een mensenleven zijn cruciaal. Deze periode, geteld vanaf de eerste dag van de zwangerschap tot de tweede verjaardag, legt de basis voor een gezonde ontwikkeling. Wanneer een kind tijdens deze kritieke eerste dagen voldoende vitaminen en mineralen krijgt, plukt het daar een leven lang de vruchten van. Want een tekort een goede voedingsstoffen kan leiden tot een fysieke en mentale achterstand die nooit meer ingehaald kan worden.

Hoe zet The Hunger Project zich in voor baby’s en ouders

Het leven van een gezonde baby begint dus gezonde moeders en goede voeding, ook al tijdens de zwangerschap. Met jouw bijdrage steun je jonge ouders en hun kinderen in onze programmalanden, waar wij bijvoorbeeld:

  • Het gewicht van jonge kinderen in Burkina Faso controleren, en ingrijpen waar nodig;
  • Dorpsmoeders in Senegal opleiden, die kookdemonstraties voor andere moeders organiseren;
  • Zwangere vrouwen in Mozambique voorlichten over gezonde voeding;
  • De wonderboom Moringa promoten in Benin, Ethiopië, Malawi en Oeganda;
  • Gezondheidsklinieken in Ghana bouwen zodat zwangere vrouwen daar voor controles terecht kunnen en onder toezicht bevallen.

Ontmoet baby Mikki

De eerste The Baby Project baby is al geboren: Mikki, van trotse ouders Mirjam en Harrie. Mirjam: “Tijdens de zwangerschap, bevalling en de kraamperiode waren wij in goede handen. Met volop echo’s, betrokken verloskundigen en toegang tot alles wat we maar nodig hadden: van schoon water tot goed voedsel, en van een vers opgemaakt ziekenhuisbed tot goede kraamzorg. Maar dat is niet overal zo. Er zijn nog genoeg baby’s en jonge ouders die deze kans op een goede start niet krijgen.”

Omdat Harrie en Mirjam alles al hebben voor Mikki,vroegen zij geen kraamcadeaus. Kraambezoek dat toch wat wil geven konden bijdragen aan The Baby Project via Mikki’s babypagina. 

Hoe doe jij ook mee aan The Baby Project?

1. Ga naar thebabyproject.nl en schrijf je in via het aanmeldformulier
2. Ontvang van ons een online informatiepakket met tips en tricks
3. Krijg een eigen donatiepagina op onze website
4. Stel al je vrienden, familie en kennissen op de hoogte

Met jouw bijdrage steun je direct en indirect  jonge ouders en hun baby’s in onze programmalanden. Afhankelijk van de lokale omstandigheden en behoeften kan het geld worden ingezet voor verschillende projecten van The Hunger Project.