Van start tot finish: alles wat je moet weten over de Run for The Hunger Project 2018

Zondag 4 november gaan we los: dan gaat om 12:00 uur de Run for The Hunger Project van start in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Of je nu een geoefende renner bent of dat je voor het eerst aanwezig bent als sponsor of toejuicher: hier vind je handige informatie over aanstaande zondag op een rij.

1. Waar moet ik zijn op 4 november?

Vanaf 12:00 uur ben je welkom in het Olympisch Stadion in Amsterdam! De start- en finishlocatie is te bereiken via de hoofdingang: de Marathonpoort. Een routebeschrijving naar het Olympisch Stadion vanaf jouw vertreklocatie vind je hier. Parkeren kan in de parkeergarage onder het Olympisch Stadion, lees hier meer.

2. Ik kom met het openbaar vervoer: hoe kom ik bij het Olympisch Stadion?

Het Olympisch Stadion is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Kijk voor actuele reistijden altijd even op 9292ov.nl. Alle haltes op een rij:

  • Tramlijn 24 (halte Olympisch Stadion)
  • Bus GVB-lijn 15 (halte Olympiaweg)
  • Bus GVB-lijn 62 (halte Olympisch Stadion)
  • Bus Connexxion 347 (halte Olympisch Stadion)
  • Metro 50 (halte Amstelveenseweg)

3. Van hoe laat tot hoe laat duurt de Run for The Hunger Project?

Je kunt je vanaf 12.00 uur registreren, rustig een kopje koffie of thee drinken en andere teams ontmoeten. Om 12.45 uur is de officiële opening en gaan we van start! Afhankelijk van jouw deelname (HAK Kidsrun, 5 of 10 kilometer hardlopen) volgt jouw startschot tussen 13.00 – 13.30 uur. De prijsuitreiking begint om 15.00 uur (let op: de prijsuitreiking van de HAK Kidsrun om 13.20 uur!). Daarna kun je tijdens de borrel nakletsen met lekkere hapjes en drankjes. Het hele programma vind je ook hier.

4. Hoe kom ik aan mijn startbewijs?

Je startbewijs haal je op bij de registratiebalie bij binnenkomst in de tent in het Olympisch Stadion. Klaar voor de start? Bekijk hier nog even de route die je rent.

5. Kan ik mij ergens omkleden en opfrissen?

Dat kan zeker! In het Olympisch Stadion vind je kleedkamers waar je je kunt omkleden in je hardloopoutfit. En na de Run kun je daar douchen, zodat je fris op de borrel verschijnt. Ook is er een garderobe waar je jassen en tassen kwijt kan.

6. Kan ik op het evenement wat eten en drinken?

Jazeker, dankzij onze sponsors staan er lekkere broodjes, drankjes, fruit en nog veel meer lekkere dingen voor je klaar.

7. Wat is er allemaal te doen tijdens de Run for The Hunger Project?

Uiteraard draait het vandaag om de start- en finish van de 5 en 10 kilometer van de Run for The Hunger Project. Maar er staat meer moois op het programma. Zo gaat ook twee keer de HAK Kidsrun van start: 400 en 800 meter door het stadion, mét prijsuitreiking! Juich jij de kids ook over de finish? Nieuw dit jaar is dat je mee kunt doen aan de Run for The Hunger Project Loterij, waarbij je kans maakt op hele mooie sportieve prijzen die Decathlon Amsterdam ArenA ter beschikking stelt (vergeet je pinpas!).

8. Waar kan ik mijn uitslag en teamfoto terugvinden?

Uiteraard maken we tijdens de prijsuitreiking voorafgaand aan de borrel de snelste renners bekend. Wil je achteraf jouw uitslag of teamfoto zien? Dan kun je hier terecht in de week na de Run. Als je met je team op de foto bent gezet, dan sturen we jou je teamfoto persoonlijk toe.

9. Wat kan ik winnen tijdens de Run for The Hunger Project?

Uiteraard draait het er vandaag om dat we ons samen inzetten voor The Hunger Project. Maar daar doen we ook heel graag iets voor terug! Zo maak je met de loterij kans op een mooi prijzenpakket van Decathlon Amsterdam ArenA (vergeet je pinpas niet!). De snelste lopers en het snelste Business Team worden gehuldigd op het podium. En als Business Team maak je nog steeds kans op een exclusieve hardloopclinic van niemand minder dan oud-Olympiër Gregory Sedoc!

10. Waar gaan mijn donaties naartoe?

De hele donatieteller komt ten goede aan het werk van The Hunger Project in Benin. The Hunger Project gelooft dat onze generatie een einde kan maken aan chronische honger. Hoe dan? Door te investeren in de kracht van mensen om zichzelf te ontwikkelen, zodat ze op eigen kracht verder kunnen. Bekijk hier de stand van de donatieteller van 2018. Je kunt hier ook nog steeds doneren.

11. Waarom rennen we voor Benin?

Benin, in West-Afrika, staat in de onderste rij van de Human Development Index (#163 van 189). Veel inwoners hebben nog steeds geen toegang tot sociale basisvoorzieningen en zijn afhankelijk van zelfvoorzienende landbouw. Verreweg het grootste deel van de Beninesen met chronische honger en armoede zijn kleinschalige boerinnen en boeren. Grote aantallen jongeren zien geen toekomst meer in hun dorp, en trekken als kansarme dagloner naar de stad, of nog verder – naar het buitenland. Terwijl er volop lokale kansen zijn, mits je ze maar herkent. Werk aan de winkel dus!

12. Wat doet The Hunger Project dan precies met het donatiegeld in Benin?

The Hunger Project Benin werkt in op het platteland, waar 138 dorpen op weg zijn naar het einde van honger en armoede. Met focus op het stimuleren van lokaal ondernemerschap, het tegengaan van ondervoeding, de promotie van de wonderboom Moringa en het bestrijden van kindhuwelijken. Het ultieme doel is zelfredzaamheid: de dorpsgemeenschappen gaan zelfredzaam verder, zonder steun van The Hunger Project. Lees hier meer over het werk van The Hunger Project Benin.

13. Heeft rennen tijdens Run for The Hunger Project echt zin?

Absoluut! De afgelopen jaren heeft de Run for The Hunger Project al € 1.751.337 opgebracht en daarmee kregen we heel veel voor elkaar. Zo kwam mede dankzij de Run for The Hunger Project het einde van honger in Benin een stapje dichterbij:

Impact in Benin

Jouw deelname aan de Run for The Hunger Project heeft dus écht impact.

Heb je nog vragen? Misschien helpt deze FAQ. Of neus even rond op deze site. Heb je alsnog een onbeantwoorde vraag? Mail info@runforthehungerproject.nl of bel House of Sports 020-472 04 84. Ook leuk: geef hier aan op Facebook dat je er bij bent op 4 november. Tot zondag!