Vrouwen met ballen: Grace, Bonani en Kamla maken dromen waar

The Hunger Project laat mensen dromen van een leven zonder honger. Maar om dat voor elkaar te krijgen stimuleren we óók actie. Zo nemen duizenden vrouwen en mannen het heft in eigen handen om die dromen waar te maken. Drie van die changemakers zijn Grace, Bonani en Kamla. Daarom hangen wij deze kerst drie stralende vrouwen hoog in onze kerstboom – doe je mee? 

Grace, Bonani en Kamla lopen – ieder op hun eigen manier – voorop, op weg naar verandering en #ZeroHunger. Floortje Selis illustreerde deze drie vrouwen met ballen. Investeer je deze december meer dan 50 euro in het werk van The Hunger Project? Dan sturen we je deze illustraties in de vorm van 3 hangers per post op. Druk de hangers uit de kaart, rijg er een sierlijk lintje door en laat deze vrouwen met ballen schitteren in je kerstboom!

Grace Chikowi (37)

Grace Chikowi (37)

werkt als deskundige op het gebied van hiv/aids, gezonde voeding en vrouwenrechten bij The Hunger Project in Malawi. Samen met mensen in afgelegen dorpen op het platteland onderzoekt ze hoe hun dromen uit kunnen komen.

“Ik zoek altijd oplossingen waardoor mensen zelf de motor van hun eigen verandering worden. Waarin hun mening is gehoord, met respect voor hun waarden en met waardigheid. Want mensen weten zelf precies wat er nodig is om hun eigen situatie te verbeteren.”

Bonani Akter (16)

Bonani Akter (16)

uit Bangladesh maakt zich sterk voor de rechten van meisjes in haar eigen dorp, en zorgt ervoor dat ze allemaal toegang hebben tot onderwijs. Via de Youth Club op school brengt ze problemen van meisjes in kaart en komt ze in actie. Zo zorgde Bonani voor goede en schone toiletten voor meisjes. En ze confronteert jongens en mannen die meisjes op weg naar school lastig vallen.

“Later wil ik me naast mijn werk – ik wil dokter worden – blijven inzetten voor een beter Bangladesh. Het allerbelangrijkste is dat meisjes serieus worden genomen en hun stem kunnen gebruiken.”

Kamla Devi (65)

Kamla Devi (65)

is voorzitter van de dorpsraad in Talihat in India. Door trainingen van The Hunger Project India leerde ze om slim gebruik te maken van bestaande overheidssubsidies waarmee ze allerlei voorzieningen voor haar dorp regelde.

“Mijn familie vraagt me waarom ik maar zo hard blijf werken. Ik vertel ze dat ik maar één ding wil: iets van betekenis achterlaten. Je zult altijd herinnerd worden voor het werk dat je doet. Geld komt en gaat weer, maar wat ik nu bereik is voor altijd.”

Zo steun jij vrouwen als Grace, Bonani en Kamla

Succes behaal je maar heel zelden in je eentje. Jouw hulp kunnen wij dus goed gebruiken deze kerst. Hoe?

1. Zet je netwerk en bereik in en deel deze kerstactie online. Een online investering is zo geregeld.

2. Deel deze drie vrouwen met ballen op social media Gebruik de hashtags #vrouwenmetballen en #thehungerproject en tag ons op:

3. Zelf een idee hoe je het werk van The Hunger Project kunt steunen? Neem contact met ons op via info@thehungerproject.nl of bel 030-233 53 40.

Vrouwen effectief in de strijd tegen honger

De praktijk bewijst dat investeren in de ontwikkeling van vrouwen het meest effectief is in de strijd tegen honger. Want een krachtige vrouw investeert niet alleen in haar gezin, de hele gemeenschap gaat erop vooruit als zij een gelijke kans krijgt, en zeggenschap. Daarom trainen wij vrouwen en mannen op het platteland op het gebied van voedselzekerheid, leiderschap en ondernemerschap. Zo krijgen zij inzicht in hun eigen capaciteiten en kunnen zij zelf actie ondernemen om hun leven te verbeteren. Geen gelatenheid, maar visie en energie.

We wensen je stralende feestdagen. En voor daarna: droom en kom in actie in 2020!

Liefs,
Het team van The Hunger Project Nederland