Ambassadeur Jos van Aggelen opent epicentrum The Hunger Project

Relatie Nederlandse overheid en Benin

Het was woensdag volop in het nieuws: Nederland stopt de hulp aan Benin na fraude. Bij het Beninese ministerie van Water is 4 miljoen euro aan Nederlands ontwikkelingsgeld verdwenen. Minister Ploumen maakte bekend dat zij de ontwikkelingsrelatie met Benin opschort. Totdat de Beninese regering de fraude aanpakt, gaat er geen geld meer naartoe.

Hulp buiten de overheid van Benin om, gaat wel door. En daaronder valt ook de relatie met The Hunger Project: de Nederlandse ambassade in Cotonou investeert sinds vorig jaar in de programma’s van The Hunger Project Benin. Deze investering gaat rechtstreeks via de ambassade naar onze collega’s in Benin, zonder dat dit via de Beninese overheid loopt.

De ambassade heeft met veel zorg The Hunger Project Benin als partner geselecteerd. En de besteding van dit geld houden we scherp in de gaten. Met jaarlijkse audits en volop controles – waardoor we goed grip hebben op de geldstromen én de resultaten die daarmee geboekt worden. De ambassade kijkt daarin scherp met ons mee. En zo weet de Nederlandse overheid, net als al onze andere investeerders, dat ze ervan op aan kunnen dat elke euro tot echte impact leidt.

Evelijne Bruning – directeur The Hunger Project Nederland

Foto: Jos van Aggelen (met sleutel), ambassadeur in Benin, opent epicentrum in Benin