Over Evelijne Bruning

Evelijne werd directeur van The Hunger Project Nederland in november 2009. We vierden dan ook recent haar tienjarige jubileum tijdens een groots nieuwjaarsfeest in Amsterdam. Evelijne blikte terug en deelde ze haar 10 lessen van 10 jaar werken aan het einde van honger.

Evelijne studeerde Culturele Antropologie aan de Universiteit van Leiden en behaalde daarin twee master diploma’s (medische antropologie en ontwikkelingssociologie).

Voordat Evelijne bij The Hunger Project begon werkte ze als hoofdredacteur van Capacity.org en Vice Versa – het Nederlandse vakblad over ontwikkelingssamenwerking – en als adviseur microkrediet voor SNV in Vietnam. Ze schreef tot 2019 columns voor De Dikke Blauwe – het vakblad voor filantropie.

Evelijne is een veelgevraagd dagvoorzitter en discussieleider op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, en ze is lid van diverse besturen, waaronder World in Progress, Partos en Both Ends.

Ze is een eigenzinnige en tegendraads denker, die graag kritisch kijkt naar haar eigen vooroordelen & aannames – en die van anderen. Ze verzet zich tegen het beeld dat mensen in armoede zielig zijn. Ze strijdt tegen cynisme en kijkt altijd naar wat er wél kan. Haar motto is dan ook:

“Iedereen wist dat het niet kon, totdat er iemand kwam die dat niet wist.”

Nieuwsgierig geworden?

Luister via Sound Cloud naar diverse optredens van Evelijne.