10 tips om geld in te zamelen voor The Hunger Project

Doe jij al mee aan de Millenniumloop op 15 september 2018? Hoe meer sponsorgeld jij met je team ophaalt, hoe meer je bijdraagt aan de zelfredzaamheid van The Hunger Project’s epicentrum Osonson in Ghana. We helpen je op weg met 10 leuke ideeën om jouw bijdrage succesvol te maken.

1. Start een online crowdfundingactie

Pifworld is een heel makkelijk te gebruiken platform, waar je online eenvoudig een actie opzet voor The Hunger Project. Met jouw Millenniumloop-team, maar ook individueel. Vul een streefbedrag in en deel jouw actie via social media en Whatsapp onder vrienden, familie, collega’s en teamgenoten.

2. Organiseer een zomerse barbecue

Met de zomer voor de deur, is niets leuker dan dierbaren uitnodigen voor een gezellige en geslaagde barbecue. In je achtertuin, of park dichtbij huis. Jij verzorgt hapjes en drankjes, en vraagt alle gasten om een bijdrage. Zet een grote emmer neer voor donaties. Hier vind je 50 tips voor een succesvolle avond.

3. Investeer je verjaardag

Ben je voor 15 september jarig? Laat dan het zoveelste kookboek aan je voorbij gaan. En vraag in plaats van cadeaus een bijdrage voor de Millenniumloop. Dat dat tot een mooi resultaat kan leiden, vertelt Jaap je hier (hij haalde ruim € 1.100 op met zijn 60e verjaardag!).

4. Verkoop ruimte op jouw sportkleding

Benader bedrijven uit de regio voor sponsorbijdragen. Verkoop daarbij ruimte op jouw sportshirt- of broek: hoe groter hun sponsorbijdrage, hoe groter je hun logo daarop afbeeldt. Tip: bij Drukwerkdeal kun je sportkleding laten bedrukken.

5. Werk een dag gratis

Heb je een stuwmeer aan vrije dagen opgespaard? Lever een vakantiedag in en vraag jouw baas in ruil voor deze gratis dag werken om een donatie aan jouw Millenniumloop-team. Misschien willen jouw collega’s ook wel op die manier bijdragen!

6. Beloon je grootste sponsor

Geef jouw sponsoren een bijzonder beloning voor hun donatie. Degene die het hoogste bedrag doneert, bepaalt in welke grappige outfit jij de Millenniumloop gaat afleggen. Gegarandeerd een succes in grote vriendengroepen.

7. Verkoop ongebruikte spullen via Marktplaats

Ga eens goed door jouw kleding- en boekenkast, of eigenlijk iedere ruimte in huis. Zie je spullen die je langer dan een jaar niet hebt gebruikt? Verkoop ze dan op Marktplaats en doneer het bedrag aan The Hunger Project. Zie het als een grote zomerschoonmaak!

8. Organiseer een benefietconcert

Muzikaal aangelegd? Organiseer samen met je muzikale vrienden een benefietconcert. Hier vind je daar tips voor. Uiteraard betalen gasten hun kaartje met een mooie donatie voor jouw Millenniumloop-team.

9. Maak een Facebook Fundraiser aan

Wist je dat je rechtstreeks geld kunt doneren via Facebook? Door via onze Facebook-pagina een inzamelingsactie aan te maken, promoot je jouw actie automatisch onder al jouw Facebook-vrienden. Je betaalt daar geen kosten voor: al het ingezamelde geld gaat direct naar The Hunger Project. Je kunt het totaalbedrag natuurlijk optellen bij jouw teambijdrage.

10. Loop een oefenrondje door de buurt

Heb jij je outfit voor de Millenniumloop al klaarliggen? Trek ‘m aan en loop een grote oefenronde. Vraag alle buren om een bijdrage voor jouw team. Maak kleine kaartjes met daarop dit rekeningnummer en jouw teamnaam of actiepagina op Pifworld (zie #2). Zo kunnen buurtgenoten ook later een digitale bijdrage doen als ze geen cash in huis hebben.

En 3 laatste tips:

  1. Welke actie je ook opzet, vergeet niet te vertellen voor wie jij dit doet. Laat jouw sponsoren weten waar het geld naar toe gaat, namelijk The Hunger Project in Ghana. Lees hier meer over Osonson.
  2. Laat al jouw sponsoren na 15 september weten hoe de Millenniumloop voor jou verlopen is. Bijvoorbeeld door een e-mail met een paar leuke foto’s, en het totaalbedrag dat je – dankzij hen – hebt opgehaald.
  3. Willen jouw sponsoren daarna nog een extra bijdrage leveren? Dat kan hier rechtstreeks aan The Hunger Project, waarbij de sponsor ook aan kan geven namens wie hij of zij doneert.