Girls Change Tracks

Girls Change Tracks: Indiase meisjes maakten de reis van hun leven

Afgelopen zomer lanceerde The Hunger Project India een wel héél bijzonder project: #GirlsChangeTracks. Een groep van 25 meisjes uit Bihar reisden naar Rajasthan, voor uitwisseling met meisjes daar. Voor sommige meisjes was het hun eerste treinreis, voor anderen hun eerste reis buiten hun eigen dorp.

In Rajasthan gingen de meisjes in gesprek met hun leeftijdsgenoten daar. Over dromen, kansen, vriendschap. Maar ook over kindhuwelijken, hun ideeën over een beter en gelijkere toekomst en de verbetering van hun economische en sociale situatie. Het verbreden van hun horizon stond centraal. Niet alleen door de gesprekken en discussies, maar ook door bazaars te bezoeken, een ritje met de metro te maken, veel nieuwe mensen te ontmoeten en andere spannende activiteiten.

#GirlsChangeTracks is dan ook meer dan een reis – het is een fantastisch avontuur waarin de meisjes veel hebben geleerd, nieuwe herinneringen hebben gemaakt en hechte vriendschappen hebben gesloten met hun leeftijdsgenoten. Het geeft ze de kracht om uit te bloeien tot krachtige leiders, die in hun eigen dorp het verschil kunnen maken.

In de Indiase staten Bihar, Rajasthan en Karnataka werken de vrouwelijke raadsleden die The Hunger Project traint nauw samen met tienermeisjes. Samen maken ze zich sterk voor meer gelijkheid tussen jongens en meisjes en tegen kindhuwelijken.

Bekijk de wonderschone video’s die zijn gemaakt van de reis, of volg #GirlsChangeTracks via social media.