In India is een stille revolutie gaande…

Want vrouwelijk leiders in India zijn aan een doorbraak bezig. Er is in India namelijk een vrouwenquotum voor het laagste niveau van openbaar bestuur, de dorpsraad. The Hunger Project traint deze gekozen vrouwelijke leiders in de deelstaat Odisha, een van de armste plattelandsgebieden van India. Want deze onverschrokken vrouwen zijn cruciaal in de strijd tegen armoede, honger en geweld.

Het investeerdernetwerk Odisha’s 100 ondersteunt dit belangrijke werk. Op 27 september 2018 organiseert The Hunger Project van 13.30 – 17.30 uur een inspiratie event in Utrecht. Het thema van de middag: de kracht van vrouwelijk leiderschap. In India, maar ook in Nederland. De verschillen zijn soms kleiner dan u denkt. Graag nodigen wij u uit om u deze middag te laten inspireren. Wat kunt u verwachten?

13.30 uur

Ontvangst in de indrukwekkende Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20 in Utrecht. Bekijk hier een routebeschrijving per auto, fiets en openbaar vervoer.

13.45 uur

Start van het programma, met daarin onder meer lezingen en workshops van:

Bercan Günel 

Partner NGL International, ondernemer, commissaris/toezichthouder en auteur ‘We hebben al een vrouw

“Ik geloof dat diversiteit aan de top meer zal bijdragen aan vrede, respect en waardigheid voor allen.” Bercan Günel is een erkend voorvechtster van meer diversiteit aan de top. Ze gelooft in de kracht van diversiteit, gefocust en met een zakelijke aanpak. Op 27 september zal ze haar eigen verhaal vertellen. De ups en downs, de lessons learned en haar kwetsbaarheden. Zowel zakelijk als persoonlijk.

Ineke Hurkmans

Oprichter Jump Movement en IamNL

Met Jump Movement wist Ineke in 12 landen bijna 100.000 mensen te mobiliseren. Daarnaast is ze oprichter van IamNL, waar statushouders werken aan taalvaardigheden en kansen op de arbeidsmarkt. Jump Movement is een gespreksmethode die mensen in beweging brengt in de richting van hun eigen of collectieve ambitie. Op 27 september vertelt Ineke over deze interactieve aanpak – en brengt ook jou aan het denken en in beweging.

Dagvoorzitter: Evelijne Bruning

Directeur The Hunger Project Nederland

Het zichtbaar maken, versterken en uitbreiden van organisaties en initiatieven waar haar hart naar uitgaat, is Evelijne op het lijf geschreven. Sinds 2010 is zij directeur van The Hunger Project. Daarnaast is ze lid van het internationale managementteam van deze organisatie, die met 500 medewerkers en 400.000 lokale vrijwilligers aan het einde van de honger werkt.

Tot 17.30 uur

We sluiten de middag gezamenlijk af met een ontspannen borrel om elkaar beter te leren kennen. Zijn er vragen over het werk van The Hunger Project in India? Leden van Odisha’s 100 vertellen u alles over het investeerdersnetwerk en staan u graag te woord onder het genot van een goed glas wijn.

Zien we u en uw introducés op 27 september in Utrecht?

Neem gerust introducés mee uit uw eigen netwerk en laat ook hen kennis maken met de kracht van vrouwelijk leiderschap, Odisha’s 100 en The Hunger Project. We zien uw aanmelding graag spoedig tegemoet, dan weten we op hoeveel gasten we mogen rekenen. Meld u met onderstaande button direct gratis aan.

The Hunger Project en Odisha’s 100 in Opzij

Nog niet bekend met het werk van The Hunger Project in India? ‘Onze’ onverschrokken vrouwen in Odisha schitteren in de zomereditie van Opzij (nu in de winkel). Journalist Jolene Groen vertelt op 7 pagina’s helder hoe Indiase vrouwelijke dorpsraadsleden cruciaal zijn in de strijd tegen armoede, honger en geweld – en hoe Odisha’s 100 hun werk ondersteunt.

Lees hier het hele artikel.