Verdiepingsavond The Hunger Project 10 april 2018 Vrouwelijk leiderschap in India

We nodigen je van harte uit voor een verdiepingsavond over vrouwelijk leiderschap in India op dinsdag 10 april, van 18.00 – 21.00 uur in Utrecht. Tijdens deze avond gaan we de diepte in over impact die we maken in India, waar The Hunger Project investeert in vrouwelijk leiderschapstrainingen.

Speciale gast

Ook hebben we deze avond een speciale gast: onze collega Tanurina Datta van The Hunger Project India komt naar Nederland! Zij neemt je mee in de impact die vrouwen in India creëren – en vooral hoe wij die verandering meten aan de hand van verzamelde data.

Investeren in vrouwelijk leiderschap

In de praktijk blijkt dat investeren in de positie en ontwikkeling van vrouwen het meest effectief is in de strijd tegen de honger. Uit studies blijkt dat de hele gemeenschap de vruchten plukt zodra vrouwen zich ontpoppen tot leider. Vrouwelijke leiders zetten voedselzekerheid, onderwijs, gezondheid, corruptie en sociale uitsluiting op de agenda van hun dorpsraden.

The Hunger Project India

Daarom stimuleert The Hunger Project in India vrouwen om leiderschap te nemen voor hun dorp, in de lokale politiek. Zij zijn het die zorgen voor goede sanitaire voorzieningen, dat meisjes naar school gaan en bieden structurele oplossingen voor lokale problemen. Zo worden vrouwen en meisjes, in plaats van slachtoffers van chronische ondervoeding, de sleutel tot het einde van honger.

Hoe meet je vooruitgang in vrouwelijk leiderschap?

Wist je dat we dit jaar een mijlpaal hebben bereikt en al 175.000 vrouwen hebben getraind? Maar hoe weten wij nou welke impact er echt gecreëerd wordt door deze trainingen? Of deze getrainde vrouwen écht een einde maken aan honger en armoede?

  • We vertellen je deze avond kort en bondig hoe wij in India lokale vrouwelijke leiders in de dorpsraden trainen op het gebied van kennis, zelfvertrouwen en daadkracht.
  • En vooral ook: welke resultaten er worden geboekt.
  • Tanurina Datta is gespecialiseerd in Monitoring, Evaluation & Learning en legt je precies uit hoe wij ons werk in India monitoren. Want vooruitgang in vrouwelijk leiderschap: hoe meet je dat? Welke indicatoren worden daarbij gebruikt – en hoe spelen tablets daarbij een rol?
  • Ook is er volop ruimte voor vragen. Over onze programma’s in India, of over ons monitoringssysteem. Er is ruimte voor discussie: over wat wij allemaal meten, waarom en hoe we dat doen.

Programma

18.00 – 18.45 uur: Inloop met hapjes en drankjes

18.45 – 20.15 uur: Introductie over ons India- programma door Catelijne Mittendorff van The Hunger Project Nederland + Data deep dive door Tanurina Datta – Monitoring, Evaluation & Learning Officer van The Hunger Project India

20.15 – 21.15 uur: Napraten

Locatie

Kantoor The Hunger Project
Arthur van Schendelstraat 500
3511 MH Utrecht
Routebeschrijving

Aanmelden

Graag! Klik op de knop hieronder of stuur een mail vóór 30 maart naar annemarie@thehungerproject.nl. Hopelijk tot 10 april!