Investeerdersreis naar Benin

The Hunger Project gaat regelmatig met een groep Katakle-investeerders op een 4 tot 6-daagse reis naar Benin. Je kunt daar zélf zien en voelen dat jouw bijdrage een enorm verschil maakt. Je bent bij het openingsfeest van een epicentrum, ontmoet inspirerende mensen en leert meer over de Beninese cultuur. Volgens Rick Volkers een waanzinnige ervaring: “Als je daar komt dan spreekt het echt, dan zie je pas echt hoe de situatie in Benin is”.

Jubileumreis

De reis in 2018 was wel heel erg bijzonder. Zondag 25 maart stapte een groep van 60 trotse Katakle investeerders én twintig muzikanten van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) op het vliegtuig naar Cotonou. Om met elkaar, en met de mensen in Benin, te vieren wat we met elkaar bereikt hebben – met 10 jaar investeren in het einde van honger in Benin.

In epicentrum Kissamey vierden we een groot zelfredzaamheidsfeest, met optredens van het Nederlands Blazers Ensemble samen met lokale muzikanten. We bezochten in kleine groepjes allerlei activiteiten in meerdere epicentra – klinieken, Moringa plantages, kleinschalige ondernemingen, boerderijen, computerlokalen en kleuterklassen. We ontmoetten er volop mensen die met succes de zelfredzaamheid hebben omarmd, en maar al te graag willen vertellen wat ze dat heeft opgeleverd. We bekeken het succesvolle toneelstuk dat de impact van kindhuwelijken op de kaart zet. Maar bovenal vierden we uitgebreid wat we de afgelopen jaren allemaal hebben bereikt in Benin. Samen met de mensen in de dorpen, en samen met de lokale staf van The Hunger Project. Met vanzelfsprekend volop muziek, door het NBE en door allerlei lokale muzikanten. En af en toe, vooruit, een spetterende toespraak.

Op reis met Katakle

Opiniestuk Felix Meurders

Opiniestuk Felix Meurders

Journalist en radio presentator

In maart 2018 ging Felix Meurders voor de derde keer mee met een Katakle-les. In de Volkskrant verscheen daarover zijn opiniestuk "Hoe een feest in Benin mijn cynisme over hulpclubs sloopte”. Lees het opiniestuk van Felix.

Video: Elsbeth Volkers in Benin

Video: Elsbeth Volkers in Benin

Investeerder sinds 2010

Elsbeth Volkers ging in 2018 voor de tweede keer mee naar Benin. In deze video kijken we met Elsbeth en haar gezin rond in Zakpota, deelt ze haar indrukken van het werk van The Hunger Project, legt ze uit waarom ze haar kinderen heeft meegenomen en waarom ze dat belangrijk vindt.
Kijk mee met Elsbeth in Zakpota.

Blog Muriel Schrikkema

Blog Muriel Schrikkema

Partner en programmadirecteur Direction

Muriel Schrikkema blogde over de lessen die ze leerde in Benin. Over leiderschap en ondernemerschap. "Wow, hoe doet The Hunger Project dat? En wat kan ik hiervan leren voor de leiderschap- en verbetertrajecten die ik zelf begeleid?" Lees de blog van Muriel.