Kijk mee naar de verhalen van Giselle, Fulbert, Louise, Bienvenu en Emilienne. Over ambitie, durf, ondernemerschap, vertrouwen, women empowerment en kijken naar wat er wel kan.

Samen sterker

In zelfredzaam Zakpota zijn het ondernemende mensen als Louise, Emilienne, Giselle, Fulbert en Bienvenu die het voortouw nemen. Zij willen verandering in hun dorp en zetten zich daarvoor in. Ze hebben succesvolle bedrijfjes gestart, bieden werk aan hun dorpsgenoten, zetten vrouwelijk leiderschap op de kaart en leiden jongeren op tot kleermaker. “Zo worden we allemaal sterker.” Zij inspireren en motiveren hun dorpsgenoten en laten zien wat er mogelijk is – en verbeteren zo zélf hun situatie.

De video’s zijn gemaakt door De Videomakers.

Kijk je mee?

“In dit dorp hebben we als vrouwen de krachten gebundeld, omdat we samen veel meer kunnen bereiken. We worden steeds zichtbaarder. We ontwikkelden onszelf, ons vermogen en onze bedrijven groeiden. En met onze politieke functies hebben we steeds meer invloed in de regio.”

“Vroeger had ik nooit voor de camera of in het openbaar durven spreken. The Hunger Project heeft me vertrouwen in mezelf gegeven. Dat kan ik weer doorgeven aan mijn leerlingen.”

“Ik verdien geld met dit bedrijf doordat ik veehouderij combineer met het verbouwen van bomen en fruit. Kinderen en kennissen uit het dorp helpen me op de boerderij. Zo profiteert de hele buurt van mijn succes.”

“The Hunger Project trainde ons, de vrouwen, en dat ging over veel meer dan alleen ondernemerschap. Ik kreeg het vertrouwen dat ik de dorpen in kon gaan om andere vrouwen les te geven.”

“Ik ben dankbaar voor de mogelijkheden die er nu zijn voor de ondernemers. Door de microkredieten kunnen wij onze bedrijven runnen. We kunnen investeren, de lening en de rente terugbetalen en ook nog winst overhouden. Ik zal me altijd de dag herinneren dat ik mijn eigen bedrijf kon beginnen, waardoor ik nu ook anderen kan helpen.”