India - Anna Zhu

THP breidt samenwerking met de Nederlandse overheid uit

Middenin onze piekweek – met het bezoek van alle Hunger Project-directeuren en het spectaculaire 2015Festival – werden we verrast door nog een extra klapper. Een mega klapper. “Her Choice”, ons samenwerkingsverband met Kinderpostzegels, ICDI en de UvA is door de Nederlandse overheid geselecteerd als officiële strategische partner om de komende 5 jaar kindhuwelijken tegen te gaan.

Vorig jaar kregen we daarvoor al een eenmalige bijdrage van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, waarmee we ons werk in Bangladesh, Burkina Faso en Oeganda konden uitbreiden. Met “Her Choice” investeert de overheid in de komende 5 jaar nog eens 6,5 miljoen euro in ons werk. Zodat we met ons werk door kunnen gaan, en slim kunnen uitbreiden. Het is de grootste subsidie die The Hunger Project ooit heeft gekregen. En we zijn er heel erg blij mee.

Omdat kindhuwelijken, honger en armoede hand in hand gaan. Oorzaak en gevolg, gevolg en oorzaak. The Hunger Project bestrijdt kindhuwelijken daarom door precies datgene te doen wat we al jaren zo goed doen. Want juist onze aanpak, die op zo veel terreinen tegelijk impact heeft, is de oplossing. Zoals de inzet van gemotiveerde en getrainde lokale vrijwilligers, die als dorpsgenoten toegang hebben tot kwetsbare meisjes en hun families. Zoals het empoweren van meisjes. Zorgen dat zij naar school gaan. En families de kennis en tools geven om hun eigen inkomsten te vergroten. Want wanneer ouders hun gezin kunnen onderhouden, worden de dochters later uitgehuwelijkt. Lees meer over de link tussen honger en kindhuwelijken. De komende maanden werken we samen met de overheid en met onze alliantie uit waar en hoe we het programma de komende jaren precies gaan uitvoeren.

Weet wel dat ook jij een belangrijke rol hebt gespeeld om deze toekenning mogelijk te maken. Want zo veel subsidie krijgen is alleen mogelijk, omdat we zo veel ‘privaat’ geld ophalen. Dat is een harde subsidievoorwaarde. Daarom is en blijft die mooie mix van ons – van particulieren, bedrijven, fondsen, stichtingen, acties en nu ook de overheid – cruciaal. Het zijn allemaal hefbomen. Zonder jouw bijdrage was dit dus niet mogelijk. Is het niet geweldig? Samen kunnen we een einde aan honger maken. We zijn er bijna.

Foto credit: Anna Zhu