Internationale Vrouwencondoomdag

Vandaag is het weer zover, op 16 september is de derde editie van Internationale Vrouwencondoomdag. Verschillende Afrikaanse landen, waaronder Malawi vieren deze dag. Malawi viert het dit jaar voor de tweede keer, en pakt groots uit.

The Hunger Project Malawi heeft allerlei acties georganiseerd. Drie dagen lang is er zowel op radio als televisie aandacht voor het vrouwencondoom. The Hunger Project Nederland viert dit jaar ook mee.

Het is een effectief middel tegen hiv/aids en een middel waarover vrouwen zelf volledige controle hebben, en waarmee ze het heft in eigen handen kunnen nemen. Verschillende discussies zijn live te volgen via radio en televisie, waarbij de voordelen, maar ook de vooroordelen, misvattingen en de problemen rondom de beschikbaarheid van het vrouwencondoom centraal staan. Want al wil het vrouwencondoom in het westen niet aanslaan, in Afrika is het wel een succes. De vraag overstijgt op dit moment zelfs de beschikbaarheid.

The Hunger Project Malawi verstrekt inmiddels alleen al in de gezondheidsklinieken van de epicentra 30.000 vrouwencondooms per kwartaal, aan vrouwen én mannen.

Op het 2015FESTIVAL in IJlst hebben bezoekers hun foto laten maken en zo aan The Hunger Project Malawi te laten zien dat we Vrouwencondoomdag meevieren. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Roland de Zeeuw. We sturen de foto’s niet alleen naar Malawi, maar ze staan ook op onze Facebookpagina

 

Bekijk je foto

Foto’s: Roland de Zeeuw