Tractorgirl Manon Ossevoort

Soms moet je het gewoon doen! – Tractor Girl

Dromen en The Hunger Project

Vanaf 2004 reisde Manon jarenlang per tractor de hele wereld over en verzamelde onderweg de dromen en wensen van mensen die ze tegenkwam. Zo bezocht zij op haar weg een project van The Hunger Project in Malawi.
‘Ik heb onderweg veel hulpprojecten gezien en heb een beeld gekregen van wat werkt en wat niet werkt. Van The Hunger Project ben ik echt onder de indruk en hun visie past erg bij mijn project: ze ontwikkelen samen met mensen dromen en geven dat heel concreet handen en voeten door krachten te bundelen. Ze komen niet even vertellen hoe het zit – dat creëert goede werknemers, maar geen zelfstandige mensen. The Hunger Project werkt met hun lokale projecten samen met de mensen daar, geeft ze verantwoordelijkheid en maakt ze zelfstandig.’ The Hunger Project helpt mensen zelfstandig een nieuw bestaan op te bouwen en zich te bevrijden van de vaak heersende gedachte dat ‘het leven nu eenmaal zo is’ en datje daar niets aan kunt veranderen.’

Eeuwige sneeuwpop

In 2009 moest zij haar poging om de Zuidpool te bereiken, bij Kaapstad staken. Vastberaden om haar droom realiteit te maken heeft zij in 2014 dit laatste stuk alsnog afgelegd. Op 9 december 2014, 9 jaar na vertrek, kwam Manon met haar tractor aan op de geografische Zuidpool. Een emotioneel en magisch moment! Ze heeft haar droom en de droom van vele anderen vereeuwigd in een sneeuwpop.

Met haar reis naar de Zuidpool steunt Manon The Hunger Project, door het delen van haar verhalen, maar ook bijvoorbeeld door een euro per verkocht t-shirt of baby-rompertje te doneren. Uiteraard met tractor erop.