Tractorgirl Manon Ossevoort

Soms moet je het gewoon doen! – Tractor Girl

Ze is vertrokken en gaat haar droom waar maken. Theatermaakster Manon Ossevoort, ook wel het ‘Trekkermeisje’, is op weg voor de laatste etappe van haar wereldreis per tractor en gaat naar de Zuidpool. Vijfduizend kilometer, 24 uur per dag rijden en dat veertig dagen lang bij een temperatuur van -50 graden celsius. Manon maakt daarmee haar eigen droom waarheid. Een reis naar ‘het einde van de wereld’, zoals ze dat als jong meisje ooit bedacht. Met haar reis steunt Manon The Hunger Project.

Dromen en The Hunger Project

Vanaf 2004 reisde Manon jarenlang per tractor de hele wereld over en verzamelde onderweg de dromen en wensen van mensen die ze tegenkwam. Zo bezocht zij op haar weg een project van The Hunger Project in Malawi.
‘Ik heb onderweg veel hulpprojecten gezien en heb een beeld gekregen van wat werkt en wat niet werkt. Van The Hunger Project ben ik echt onder de indruk en hun visie past erg bij mijn project: ze ontwikkelen samen met mensen dromen en geven dat heel concreet handen en voeten door krachten te bundelen. Ze komen niet even vertellen hoe het zit – dat creëert goede werknemers, maar geen zelfstandige mensen. The Hunger Project werkt met hun lokale projecten samen met de mensen daar, geeft ze verantwoordelijkheid en maakt ze zelfstandig.’ The Hunger Project helpt mensen zelfstandig een nieuw bestaan op te bouwen en zich te bevrijden van de vaak heersende gedachte dat ‘het leven nu eenmaal zo is’ en datje daar niets aan kunt veranderen.’

Eeuwige sneeuwpop

In 2009 moest zij haar poging om de Zuidpool te bereiken, bij Kaapstad staken. Vastberaden om haar droom realiteit te maken is zij nu onderweg om dit laatste stuk alsnog af te leggen. Het uiteindelijke doel: het ‘vereeuwigen’ van alle onderweg ingezamelde verhalen en dromen in de buik van een eeuwige sneeuwpop. Wil je ook een droom aan haar meegeven? Dat kan via haar website www.tractortractor.org/nl

Met haar reis naar de Zuidpool steunt Manon The Hunger Project, door het delen van haar verhalen, maar ook bijvoorbeeld door een euro per verkocht t-shirt of baby-rompertje te doneren. Uiteraard met tractor erop.