Michel Orou

Goede toekomst door cashew

Michel Orou is 44 jaar en woont in de regio Bétérou, in centraal Benin. Hij is getrouwd en heeft zes kinderen, waaronder vier meisjes. Michel bezit vijf hectare land en verbouwt zoete aardappels, mais, soja, pinda’s en sesam. Als een van de eersten in zijn dorp werkte hij samen met The Hunger Project. Hij kreeg hulp bij de aanleg en beplanting van zijn cashewplantage.

The Hunger Project Benin moedigt kleine boeren aan om meerjarige gewassen, zoals cashewbomen, te planten. Cashewbomen zorgen niet alleen voor meer inkomsten. Ze gaan ook de verwoestijning van het gebied tegen en zijn daarmee belangrijk in de strijd tegen de klimaatverandering.

 Sparen voor de oude dag

Michel kon een hectare van zijn land met cashewbomen van twee jaar oud beplanten. De bomen begonnen na twee jaar vrucht te dragen.

Michel: “Nu mijn cashewplantage groeit en bloeit en vruchten afwerpt, zijn ook mijn inkomsten gegroeid. Ik heb voldoende geld gespaard voor de renovatie van het dak van mijn huis. Ik wil ook dat mijn kinderen privéles krijgen naast hun school. Over niet al te lange tijd hebben zij schoolexamens en ik wil graag dat zij een goede en succesvolle toekomst krijgen. Mijn oogst brengt zelfs voldoende op om mijn plantage uit te breiden. Daardoor kan ik nu ook sparen voor mijn oude dag.”

“Ik vertel anderen in mijn omgeving hoe enthousiast ik ben over mijn plantage met cashewbomen. De cashew heeft veel voordelen. Mijn plantage van slechts 1 hectare levert mij minstens $600 per jaar op. Het gemiddelde inkomen van een boer met vele hectares grond in deze regio ligt een stuk lager.  Met deze plantage is de droom van een goede toekomst in vervulling gegaan.”