THP Mexico

Update uit Mexico

Afgelopen september werd Mexico opgeschrikt door een aantal verwoestende aardbevingen. Hier werd ook het team van The Hunger Project Mexico door getroffen. Hoewel The Hunger Project zichzelf niet specialiseert in noodhulp, zette het team in Mexico alles op alles om zich volledig op de wederopbouw te concentreren – een wederopbouw waarin mensen centraal staan. Dus stelden ze een manifest op. In dit manifest schrijftThe Hunger Project Mexico dat ze zich richten op een wederopbouw ondersteunt door de kracht van gemeenschappen, vrouwelijk leiderschap en de kracht van mensen zélf. Lees het volledige manifest hier.

Hoe gaat het nu?

Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en is de wederopbouw van Mexico in volle gang. Voor The Hunger Project Mexico betekent dit dat alle plannen die gemaakt zijn vóór de aardbeving nog steeds stil staan en dat ze al hun mankracht stoppen in #Epicentro – een nationaal netwerk van verschillende organisaties die in lijn met het eerder opgestelde manifest te werk gaan. Met #Epicentro wil The Hunger Project Mexico de best mogelijke impact maken waar deze nodig is. Dit is exact waar wij voor staan – er is namelijk niet één manier waarop The Hunger Project werkt. Per gebied wordt gekeken wat er mist, wat er nodig is, en welke actie tot de grootste impact zal leiden. Daar is The Hunger Project Mexico op dit moment mee bezig – een duurzame wederopbouw.

Media-aandacht

De impactvolle manier waarop #Epicentro te werk gaat valt in goede aarde. Sinds hun start hebben ze veel aandacht gekregen in de Mexicaans media – onder ander in een nationale ochtendshow, in een belangrijk online nieuwsprogramma en in verschillende kranten.

Meer weten over The Hunger Project Mexico? Volg hen dan op Twitter of op Facebook, of lees hier verder over onze activiteiten in Mexico.