Kom je Moringathee met ons drinken op World Food Day 2018 in Den Bosch?

Ook dit jaar is The Hunger Project trotse partner van World Food Day: hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt. Welke innovatieve technieken worden er gebruikt? Hoe zit het met de impact van wat we eten op de planeet? En wat betekent dat voor een eerlijke verdeling voor iedereen? Op 13 oktober vertellen we je graag alles over ons werk en de kracht van de wonderboom Moringa in onze High Tea Hang Out in de Tramkade in Den Bosch.

Wat is World Food Day?

In 1979 is 16 oktober door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereldvoedseldag, oftewel: World Food Day. Een dag waarop er internationaal aandacht wordt besteed aan voedselzekerheid in de wereld. In Nederland wordt op zaterdag 13 oktober het festival World Food Day 2018 georganiseerd om stil te staan bij dit mondiale vraagstuk. Het thema dit jaar: Data & Tech! In de spotlight staan de nieuwste ontwikkelingen die kunnen helpen om honger op te lossen. In de rest van het programma maak je kennis met tips voor eerlijker, gezonder en duurzamer eten.

The Hunger Project op World Food Day

Na twee edities in Rotterdam en Ede, komt het landelijke evenement naar Den Bosch. The Hunger Project kan natuurlijk niet ontbreken! Je kunt ons vinden in onze eigen gezellige High Tea Hang Out. Even bijkomen van alle excursies, workshops en lezingen? Wij serveren je hier een lekker kopje Moringa thee. En vertellen je alles over de wonderboom Moringa.

Kom alles te weten over Moringa

Daar weten we veel van, want in 2015 kreeg The Hunger Project een extra bijdrage van ruim 1,2 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij. Het doel: ons succesvolle Moringa-programma uit Benin in drie jaar uitbreiden naar Ethiopië, Malawi en Oeganda. Inmiddels kennen meer dan 7 miljoen mensen in Ethiopië, Malawi en Oeganda de voedingswaarde van Moringa, zijn meer dan 300 tuinen en kwekerijen opgezet, bijna 600.000 stekjes uitgedeeld, 10.000 zaden verspreid, 9 productiewerkplaatsen opgericht, en leerden meer dan 40.000 mensen lekker koken met Moringa.

Kom je ook?

Hoe meer mensen met ons mee kunnen doen, hoe leuker! Toegang tot World Food Day is dan ook gratis. Je hebt wel een gratis entreebewijs nodig. Bestel deze hieronder en bekijk hier het hele programma van de dag (tipje van de sluier: o.a. minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Carola Schouten houdt een keynote over hoe kennis en innovatie ingezet kunnen worden om 821 miljoen mensen te voeden).

Alle praktische info op een rij

The Hunger Project High Tea Hang Out is de hele dag te bezoeken!

Zaterdag 13 oktober 2018
11:00 – 18:00 uur
Aan agenda toevoegen

Locatie: Tramkade
Tramkade 20-28
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
Kaart bekijken