Het Mama Moringa diner

Op 7 mei vond het grootste Moederdagdiner in Nederland plaats: Mama Moringa. Een leuk foodtruckfestival met een optreden van Gerson Main, wereldse gerechtjes, een heuse Food Quiz, de Moringa Plaza waar je alles leerde over Moringa en gezonde voeding, Moringabomen van Moringa’s Finest, food coaching door My FoodStyle, lekkere deuntjes van DJ Marcel Barlag en meer!

Terugblikken

Bekijk de sfeerfoto’s van Mama Moringa hier en hier, of bekijk de foto’s van de Jolly Photo Booth. Ook leuk is het verslag dat OneWorld en The Fake Asian schreven.

Moringa
Een goed leven begint met goede voeding. Vooral in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind is gezond eten cruciaal. Als een kind te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt, raakt hij of zij ondervoed. Maar ondervoeding kan voorkomen worden. Met een simpele oplossing …De wonderboom Moringa. In Benin werkt The Hunger Project al een aantal jaar met succes met de Moringaboom. En dankzij de Nationale Postcode Loterij kunnen wij dit uitbreiden naar Ethiopië, Malawi en Oeganda. Daar trainen we kersverse ouders over voedzaam en gezond eten. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van lokale oplossingen als Moringa, kunnen zij zelf een einde maken aan ondervoeding. Bekijk onze resultaten tot nu toe in de animatievideo:

Oeganda_moeder en kind_300x300Moringa Supporter

Fan van het Moringa programma? Support dan The Hunger Project! Ben je zwanger en wil je een verschil maken voor andere aanstaande moeders? Vraag dan je familie, vrienden en collega’s in plaats van kraamcadeaus om een bijdrage voor The Hunger Project. Kleine baby, grote impact. Via een speciale actiepagina kan de kraamvisite jouw actie makkelijk ondersteunen en zo een steentje bijdragen aan het einde van honger. Van ons krijg je een speciaal rompertje voor jouw kleintje.

De 50-jarige Tsege Nesk uit Dobi Kebele in Ethiopië maakt thee van Moringabladeren. “Die gaf ik elke dag aan mijn 18-jarige dochter Mebrate, toen zij zwanger was. Twee maanden geleden is Mebrate bevallen van haar zoon Abil. En ik maak nog steeds dagelijks Moringathee voor Mebrate. Want via de borstvoeding geeft ze de waardevolle voedingsstoffen van de Moringa aan Abil door.”

Lees meer

Nuria Ahmed (25 jaar, hoogzwanger) en Zebiba Ahmed (24 jaar, moeder van 1-jarige zoon Muaze) wonen in Mekecho in Ethiopië. “We kenden Moringa nog niet, hier in de hooglanden kwam het nog niet voor. Bij de kookdemonstratie werd Moringapap gemaakt van de bladeren. Dat was lekker! We hebben gezien wat Moringa precies is en hoe je er lekker mee kunt koken. En in juni krijgen we zelf een stekje!”

Lees meer