Odisha’s 100: investeren, inspiratie, impact

Sluit je aan bij Odisha’s 100: hét netwerk dat zich sterk maakt voor vrouwelijk leiders in India. Een groep waar 100 bijzondere en gedreven Nederlandse vrouwen en mannen samenkomen. Die samen de wereld willen veranderen en investeren in een duidelijk doel: een einde van honger in Odisha, India. Hoe? Door vrouwelijke dorpsraadsleden te ondersteunen in hun politieke termijn.

In India is een stille revolutie aan de gang: tienduizenden vrouwelijk dorpsraadsleden op het platteland trekken hun dorp uit de diepe armoede. In hun eentje verzetten ze al bergen, maar samen zijn ze niet te stoppen. Wat kunnen wij in Nederland leren van deze onwaarschijnlijke leiders? En wat kunnen wij doen om hun succes onontkoombaar te maken?

Dit doet Odisha’s 100 voor vrouwen in India

“One woman can make a difference, but together we can rock the world”

“Sinds in mijn dorp een vrouw voorzitter van de dorpsraad was, wilde ik dat ook. Zij deed goede dingen, het was mijn droom om dat ook te kunnen doen. En het is me gelukt. Ik heb geleerd dat ik me niet moet laten pushen door anderen, maar dat ik zelf het initiatief moet nemen. Als ik wil dat iets gebeurt, dan moet ik het zelf doen.”

Nisha DahayatVoorzitter van de dorpsraad van Khamriya, India

Doe mee in 5 stappen

 • 1

  Aanmelden

  Schrijf je hier in. Na aanmelding krijg je een welkomstpakket, met daarin het quoteboek en de Odisha’s 100 sjaal met jouw persoonlijke rugnummer. Je krijgt toegang tot de besloten LinkedIn groep en we brengen je in contact met de andere leden van Odisha’s 100.

 • 2

  Investeren

  Met een jaarlijks bedrag van € 5.000 over een periode van vijf jaar steun je de vrouwelijk leiders in Odisha tijdens hun termijn. Doordat je dit bedrag voor vijf jaar vastlegt investeer je met belastingvoordeel: de gift is tot 52% aftrekbaar. Met jouw investering worden vrouwelijke raadsleden in Odisha vijf jaar lang getraind en begeleid.

  2

 • 3

  Connect

  Ontmoet de leden van Odisha’s 100 tijdens netwerk- en inspiratie events. We zien elkaar vier keer per jaar bij ontbijtsessies, workshops en diners. Ga mee op de jaarlijkse investeerdersreis naar India voor een stevige portie fire in the belly. Ga in gesprek met de revolutionaire vrouwen van Odisha, laat je inspireren door hun verhalen en zie met eigen ogen de impact die je met Odisha’s 100 maakt.

 • 4

  Impact

  We houden je regelmatig op de hoogte van het programma in India en delen regelmatig resultaten, verhalen en inzichten uit Odisha én Nederland. Met volop aandacht voor de kracht en de lessen van de vrouwelijke raadsleden.

  4

 • 5

  Spread the word

  De naam zegt het al: honderd leden is ons gezamenlijke doel – dan is onze impact maximaal. Elk nieuw lid krijgt een rugnummer, zodat we precies weten hoe ver we zijn. Deel en vertel het verhaal van Odisha’s 100 verder in je netwerk: samen gaan we voor honderd!