ODISHA’S 100 IN BEELD

Odisha’s 100 in beeld: het netwerk dat zich sterk maakt voor vrouwelijk leiders in India. Een groep waar 100 bijzondere en gedreven Nederlandse vrouwen en mannen samenkomen. Die elkaar inspireren, verhalen delen en samen de wereld willen veranderen. Vol passie, inspiratie en met slimme impact werken de 100 Nederlandse investeerders samen aan een waanzinnig doel: het einde van honger in Odisha, India. Hieronder lichten we een paar van deze investeerders uit. 

Henny Westland, algemeen directeur Westland Kaas Groep B.V.

“Wat in eerste instantie een hopeloze en uitzichtloze armoedige situatie lijkt, blijkt door de enorme kracht en wil en doorzettingsvermogen van deze mooie Indiase vrouwen toch hoopvol en vruchtbaar te zijn. Door de trainingen van The Hunger Project geven wij deze moedige vrouwen letterlijk en figuurlijk een stem die ertoe doet om de situatie in hun eigen dorp duurzaam voor de langere termijn te veranderen. Door op allerlei gebieden (water, toiletten, elektriciteit, scholen, mishandeling, corruptie, etc.) hun stem goed te laten gelden, kunnen zij hun eigen dorp wel vijftig jaar in de tijd vooruit helpen. En juist dat geeft hen een enorme power en drive om verder door te gaan! Het leiderschap en de kracht en de passie van deze Indiase vrouwen heeft mij weer nieuwe inspiratie gegeven voor het leiderschap van ons eigen familiebedrijf in kaas.”

Ineke Bomhof, DGA en directeur van diverse bedrijven, waaronder Tekst 2000 / B1

“De vrouwen van Odisha hebben mij geraakt; elke dag denk ik aan ze en mijn voelsprieten staan aan voor waar ik ze kan helpen. De reis naar Odisha in februari 2018 en de gekozen vrouwelijk leiders hebben mij absoluut een klein beetje veranderd. Zij hebben mij laten zien dat we daadwerkelijk het verschil kunnen gaan maken en hoe enorm belangrijk het is dat ze zèlf de problemen oplossen. En dat wij hen alleen de kennis en het vertrouwen geven dat ze het kunnen.”

Caroline Glasbergen, founder en eigenaar Fitshe

“Mijn persoonlijke visie is dat vrouwen echt het verschil kunnen maken in de wereld. Onderdeel mogen uitmaken van Odisha’s 100 voelt dus als een logische stap voor mijzelf en voor mijn bedrijf Fitshe. Met het team zijn we ontzettend trots om op deze manier te kunnen bijdragen aan de verandering waar we zelf ook zo in geloven.”

Marga Zuurbier, (voormalig) Directeur Arbeidsomstandigheden bij Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 

“India is een kleurrijk land met een enorme diversiteit, andere leefwijzen en veel gastvrijheid. Maar op veel diepere levels heeft de reis met The Hunger Project naar Odisha mij persoonlijk veel gebracht. Als leidinggevende leerde ik dat het je belangrijkste taak is medewerkers inzicht te geven hoe zij hun eigen ideeën kunnen realiseren. Als ambtenaar werkzaam voor de overheid zag ik wederom dat burgers ideeën genoeg hebben! Haal ze op en help hen deze te realiseren. Als investeerder kan ik met zekerheid zeggen dat dit de beste investering is van mijn leven. Je helpt echte verbetering te realiseren. Dit is de beste manier om structureel bij te dragen aan het verminderen van armoede en honger in de wereld. Odisha’s 100 levert ook nog eens een fantastisch netwerk op vol inspirerende vrouwen die begaan zijn met problemen in de wereld. Er is ruimte voor goede discussies over je eigen, persoonlijke belevenissen en het werk dat je doet.”