Raad van Advies

The Hunger Project Nederland mag rekenen op de steun van een aantal invloedrijke Nederlanders, die zich actief inzetten om The Hunger Project te adviseren op strategische vraagstukken en te promoten. Dat zijn:

The Hunger Project sluit naadloos aan bij onze bedrijfsfilosofie en bij die van onze deelnemingen. Het gaat bij The Hunger Project om de mensen zelf, een door hen zelf ontwikkeld toekomstbeeld, je nek uitsteken en vervolgens heel hard werken om dit te bereiken; ondernemerschap dus en ondernemerschap is universeel. NPM investeert in ondernemerschap, in Nederlandse bedrijven en via The Hunger Project in Afrikaans ondernemerschap.

Jan Willem Baud Voormalig directievoorzitter NPM Capital

The Hunger Project is een programma dat een wereld van verschil maakt voor vele mensen die in armoede leven. Met een bijzondere aandacht voor iedere persoon, en vooral de moeders en kinderen, geven de projecten kansen om het hongerprobleem aan te pakken. Dat ook het bestuurlijke niveau niet word overgeslagen is essentieel. Het is belangrijk dat overheden zich verantwoordelijk voelen voor hun burgers. Op deze manier zet The Hunger Project zich in voor een duurzame armoedebestrijding. Het is geweldig dat zoveel mensen zich als vrijwilliger hiervoor willen inzetten. Ik denk dat daar juist de kracht ligt van The Hunger Project.

Maria MartensLid van de Eerste Kamer, woordvoerder OntwikkelingssamenwerkingCDA

In Burkina Faso heb ik met eigen ogen gezien hoe het werkt. Mijn argwanende journalistieke houding heeft tijdens die reis langzamerhand plaats gemaakt voor waardering, respect, Ik heb de boom gezien waar mannen, maar vooral ook vrouwen, gevraagd werden naar hun droom. Waar afgesproken werd om actie te ondernemen, waar leiderschap ontstond. The Hunger Project laat westerlingen geen schooltjes of ziekenzaaltjes bouwen, dat doen de mensen zelf. Aangestuurd door een staf uit het land zelf. The Hunger Project laat mensen hun droom verwezenlijken: een leven zonder honger. The Hunger Project: meer dan de moeite waard om in te investeren.

Felix MeurdersTelevisie- en radiopresentator

Op een hele praktische manier gericht op de ontwikkeling van mensen, in het bijzonder vrouwen; dat is kenmerkend voor de werkwijze van The Hunger Project, die mij zeer aanspreekt.

Herman WijffelsBewindvoerder bij de Wereldbank, voormalig voorzitterSociaal Economische Raad (SER)

Muziek appelleert voor mij aan datgene wat ons allemaal verbindt en waar we geen woorden voor hebben, iets wat ons allemaal raakt. Op het toneel creëer ik een wereld waarin alle mensen en culturen verbonden zijn. Het liefst wil ik dat de hele wereld er zo uitziet. En daarom steun ik van harte The Hunger Project.

Leoni JanssenZangeres/programmamaker
Pieter Winsemius LidWetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid