Investeer je verjaardag

Kom in actie en investeer je verjaardag in The Hunger Project
Anna Zhu - India 300x300
Feestfoto IJlst

Wil je iets doen voor The Hunger Project maar weet je niet zo goed hoe en waar je moet beginnen? Wij helpen je een eindje op weg. Je kunt bijvoorbeeld je verjaardag investeren. In plaats van cadeaus, vraag je dit jaar een bijdrage voor The Hunger Project. Je kunt dit op allerlei manieren aanpakken, dus doe vooral wat jij fijn vindt – het is tenslotte jouw verjaardag! Hier vind je een aantal handige manieren om mee te beginnen:

  1. Maak een verjaardags-actie-pagina aan op Justgiving.com, waar je kort uitlegt dat jij dit jaar je verjaardag in The Hunger Project gaat investeren. Stuur deze door naar je familie, vrienden en collega’s.  Zij kunnen via jouw actiepagina heel makkelijk een steentje bijdragen aan het einde van honger.
  2. Geef je een verjaardagsfeestje? Laat dan via een (e-mail) uitnodiging je vrienden/familie/collega’s weten dat jij dit jaar in plaats van cadeautjes graag een bijdrage wil doen aan The Hunger Project. Dit kan op het feestje zelf, door bijvoorbeeld een ton of donatiebox ergens neer te zetten, of door mensen aan te sporen om direct een bijdrage naar The Hunger Project over te maken. Kijk hier voor onze bank gegevens.

Zo investeer je, samen met de mensen om je heen, jouw verjaardag in The Hunger Project. Kom je er niet helemaal uit of wil je even brainstormen? Neem dan contact op met Elske.

Enne… gefeliciteerd!

Jaap van der Does investeerde zijn verjaardag al in The Hunger Project.

Een uitnodiging met als onderwerp “knalfeest”. Dat prikkelt wel de nieuwsgierigheid. Reden voor dit knalfeest? Jaap van der Does werd 60 lentes jong en wilde dit graag vieren. Op de uitnodiging waren de muzikanten te zien, die op zijn ‘benefietverjaardag’ speelden, geïllustreerd door dochter Ellis. In deze uitnodiging riep Jaap zijn vrienden, familie en collega’s op om in plaats van een verjaardagscadeau, een bedrag over te maken naar The Hunger Project. Zo investeert Jaap zijn verjaardag in het einde van honger.

Jaap: “Hoe ouder je wordt, hoe minder dingen je op je verlanglijstje hebt staan. En zo stond ik niet in m’n eentje in de spotlight maar samen met The Hunger Project. De gasten vonden het ook een heel leuk idee!” Het feest werd gehouden in cultureel centrum Artishock in Soest, een voormalig klooster dat nu gebruikt wordt voor kunst, film en muziek.

Naast de geïllustreerde uitnodiging van Ellis droeg de rest van de familie Van der Does ook haar steentje bij aan dit feest. Zo trad zoon Thomas op onder zijn artiestennaam Kiri Mioqi met vriend Jesse. Jaap: “De muziek van Kiri Mioqi wordt weleens omschreven als sferen van David Bowie en Depeche Mode, maar het is toch echt pop van nu. Dit was trouwens echt een top performance van ze.” Jaap trad ook zelf op, en wel in het saxofoonkwartet SKOL waarin hij de altsaxofoon speelt. Marjon, de vrouw van Jaap, werkt aan financiën & administratie bij The Hunger Project en sprak het feest gezelschap toe over The Hunger Project en waarom zij daar zo blij van wordt.

Met zijn verjaardag haalde Jaap maar liefst €1.134(!) op. Jaap: “Het feest had een hele goede sfeer, ik vond het gezellig en zeer geslaagd!”