Han en Bart, twee vrienden en collega’s. Ze delen dezelfde passies en hobby’s en houden vooral van extreme sporten en uitdagingen. Daarnaast wilden ze ook nog eens dezelfde droom waarmaken: overleven op een onbewoond eiland. Met slechts dat wat de natuur te bieden heeft en zonder enig hulpmiddel. Geen lucifers om vuur te maken, geen hengel om vis te vangen, geen kraanwater om van te drinken en geen kleding om je warm te houden. Op 5 september 2016 vertrokken zij naar Indonesië, waar ze op een van de vele onbewoonde eilanden worden gedropt. De expeditie, Aground and Abandon, duurde 10 dagen.

han en bart

Wat ons vooral motiveerde, is de wetenschap dat zoveel mensen ter wereld het veel slechter hebben dan wij. En dat veel vanzelfsprekendheden voor ons, helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Onze expeditie zal ons weer met onze neus op de feiten drukken. Geen kraanwater, geen elektriciteit, elke dag opnieuw op zoek naar voedsel, geen mogelijkheden om voedsel goed te bewaren, etc.– voor veel mensen is het dagelijkse kost. En dan niet voor 10 dagen, maar dag in, dag uit.”

Daarom koppelden zij hun expeditie aan The Hunger Project – om zo samen aan het einde van chronische honger te werken. Met de 10-daagse expeditie haalden de mannen meer dan 2000 euro op – wauw!

Op Facebook kun je meelezen en in video’s meekijken naar hoe de mannen het hebben gehad. En dat die 10 dagen best zwaar waren.

 

Heb jij ook een leuk idee om in actie te komen voor The Hunger Project? Stuur ons dan een e-mail, wij zijn heel benieuwd naar je plannen! Of vraag een keer in plaats van cadeautjes op je verjaardag donaties voor The Hunger Project. Zo investeer jij je verjaardag en draag je een steentje bij aan het einde van chronische honger. Wil je liever iets kleins doen?  Bekijk hier hoe je je op een makkelijke manier kunt inzetten voor The Hunger Project.