Jan haalt fietsend geld op voor The Hunger Project

Jan fietst heel graag, en heel veel. En alle kilometers die in deze 3 jaar hij op de fiets aflegde liet hij sponsoren. Daarmee haalde hij geld op voor The Hunger Project Benin. Het afgelopen jaar was het derde en laatste jaar dat Jan gesponsord voor The Hunger Project Benin heeft gefietst. In die 3 jaar heeft Jan 60.000 kilometer gefietst en maar liefst €71.570 opgehaald – wauw!

Jan van Andel (64) uit Woudrichem is al ruim 43 jaar werkzaam bij Hak en is daar voorzitter van de Ondernemingsraad. Daarnaast is Jan een fanatieke fietser. En dat heeft hij drie jaar lang gesponsord gedaan voor The Hunger Project. “Ik ben niet de jongste meer, daarom werk ik 20 uur bij Hak. Ik heb veel vrije tijd waarin ik enorm veel fiets. Toen ik hoorde van de Run for The Hunger Project kwam ik op het idee om gesponsord te gaan fietsen. Ik heb niets met lopen, maar met fietsen zeker wel.” Jan zette daarom Friends Cycle for The Hunger Project op.

Jan van Andel is een ambitieus man. Binnen één week had hij al meer dan 20 sponsoren gevonden. Een aantal sponsoren doen mee voor 2 cent per kilometer, anderen sponsoren tot een bepaald maximum. Gemiddeld fietst Jan 15.000 à 17.000 kilometer per jaar. Dat was dan ook zijn streven. En met resultaat: Jan fietste het afgelopen seizoen uiteindelijk 20.000 kilometer en haalde daar 15.370 euro mee op! Hij overhandigde de cheque daarvoor tijdens de 10e editie van de Run for The Hunger Project op 6 november 2016.