Hockey club Kampong & The Hunger Project


Kampong Hockey en The Hunger Project hebben dezelfde doelen: stimuleren van jonge, ambitieuze mensen om op eigen kracht hun ambities waar te maken. Dat was een goede reden om de handen ineen te slaan. Kampong Hockey besloot daarom eind 2012 om The Hunger Project een plek op het wedstrijdtenue te geven. Tot eind 2016 speelde Dames 1 en Heren 1 met het logo van The Hunger Project op het shirt.

De vereniging wil het maatschappelijk verantwoord sporten omarmen en laten zien dat er meer bestaat dan hockey alleen. Ook de spelers waren enthousiast. Erik Bouwens, speler van Heren-1: “Als speler bij Kampong voel ik mij bevoorrecht. Ik heb altijd alle kansen en mogelijkheden gehad om me te ontplooien. Maar wat hier bijna vanzelfsprekend is, is dat niet overal. Via The Hunger Project krijgen ook mensen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië handvatten om zich te ontwikkelen. En krijgen ook zij de kans om zich te ontplooien. Dat wij, als spelers, via Kampong daar aandacht voor mogen vragen vind ik mooi.”

Hockeyvereniging Kampong staat volledig achter de aanpak van The Hunger Project en gaat ook uit van de kracht van mensen. Rick Volkers, oud hockey-international, Katakle-lid en manager van Kampong Heren 1, wijst op het belang van het samenwerkingsverband. “Kampong wil het maatschappelijk verantwoord sporten omarmen en daarin een platform zijn. Het is belangrijk dat wij onze topspelers ook een stukje maatschappelijke begeleiding meegeven en laten zien dat er meer is dan hockey.”


Sander de Wijn - Gouden Stick

Foto: Kampong speler Sander de Wijn, met de Gouden Stick als beste speler in de hoofdklasse gedurende het afgelopen seizoen.