Jolande loopt de New York marathon voor The Hunger Project

Jolande van Kempen is als WereldCoach al jaren betrokken bij het werk van The Hunger Project. Op 1 november 2015 maakte zij haar grote droom waar: de marathon van New York lopen. “Naast dat ik de marathon voor mezelf liep, liep ik ‘m ook voor de vrouwen in India. Zodat ook zij hun dromen waar kunnen maken. Dit idee alleen al gaf mij nog meer kracht en motivatie om niet alleen de eerste stap, maar honderden stappen te zetten!”

Iedere reis, iedere actie, iedere nieuwe baan, elke nieuwe start begint met een eerste stap! Zo ook voor mij iedere keer weer opnieuw. Maar ik realiseer me dat aan iedere eerste stap een droom vooraf gaat. Zo droomde ik 10 jaar geleden ooit een marathon in New York te lopen. Ik deed toen een oproep aan een aantal mensen waarvan ik wist dat ze hardlopen leuk vonden. Ze verklaarden me allemaal voor gek. Ik mocht blij zijn dat ik een aantal mensen mee kreeg voor een halve marathon in Parijs.

Maar de droom van de marathon van New York bleef in mijn achterhoofd; de ene periode iets meer aanwezig dan de andere en soms zelfs helemaal weg. Maar op zijn tijd was het er weer. En nadat ik in november 2014 de Zevenheuvelenloop heerlijk had gelopen wist ik dat nu toch echt de tijd was om de eerste stap naar de marathon toe te gaan zetten. Ik wist en ik voelde dat 2015 het jaar van de marathon in New York zou moeten worden.

En zo is dan ook mijn reis op weg naar de marathon al een aantal maanden geleden daarvoor van start gegaan. Vanaf januari had ik al plusminus 1250 trainingskilometers in mijn benen zitten – en het begon toch echt met die ene eerste stap. Mijn benen hadden al die kilometers gelopen, maar ik voelde dat mijn geest en gedachten heel veel bijdragen aan wat ik kan. De gedachtenkracht die wij, als mensen hebben blijft me verwonderen.  Hoe kan het dat ik na een wedstrijd van 5 km blij ben dat ik de finish heb gehaald maar loop ik een ‘’traininkje’’ van 21 km alsof het niets is? Een kwestie van programmeren?

Een andere droom die ik graag wilde verwezenlijken hangt samen met WereldCoach, waar ik mij sterk maak voor The Hunger Project. Zodat vrouwen in India getraind worden in hun persoonlijke effectiviteit. Ik gun hen dat zij hun dromen ook waar kunnen maken, bijvoorbeeld een waterput dichterbij huis. Naast dat ik de marathon voor mezelf liep, liep ik ‘m ook voor deze vrouwen.

Iedereen kon mij een hart onder de riem steken door middel van een vrijwillige bijdrage, waarmee we de vrouwen in India kunnen ondersteunen. Het doet mij goed om te weten dat er al vele vrouwen de politiek in zijn gegaan en zijn opgekomen voor waterputten dichterbij hun huis. Dit komt onder andere door ook de steun van WereldCoaches! Dit idee alleen al gaf mij nog meer kracht en motivatie om niet alleen de eerste stap, maar honderden stappen te zetten tijdens de marathon in New York op 1 november!”

Wil je Jolande sponsoren?
Maak je bijdrage over op J. van Kempen Coaching t.a.v. WereldCoaches, NL05TRIO0254654339

.

““Naast dat ik de marathon voor mezelf loop, loop ik ‘m ook voor de vrouwen in India.”