Zangpedagoog Lysan van Winden

Ze woont in een heerlijk ruim huis in Zeist, ideaal voor haar Zanglespraktijk. Lysan van Winden, zangpedagoog, geeft er al 17 jaar zangles aan enthousiaste amateurs van 12 tot 82 jaar. Ze is gespecialiseerd in middeleeuwse muziek en heeft inmiddels haar eerste solo-cd ‘Sibylla Rhenensis’ uitgebracht, met liederen van Hildegard van Bingen. Behalve muzikaal is ze ook gefascineerd door ‘maatschappelijk ondernemen’. En voegt de daad bij het woord.

“Ik doneerde wel incidenteel, maar was al langer op zoek naar een doel om structureel te steunen. Toen las ik een artikel van een bekende Nederlander die het over The Hunger Project had. Zijn enthousiasme sprak me heel erg aan. Een kennis die natuurgeneeskundig therapeut is, gaf een deel van haar inkomsten aan een goed doel. Dat was het! Sinds 2013 geef ik een vast bedrag per les en verkochte cd aan The Hunger Project. En bij uitvoeringen staat er een potje”.

Lysan werkte als student bij de Hongerstichting en kreeg zo inzicht in het wereldvoedselprobleem. De werkwijze van The Hunger Project past naadloos bij haar eigen visie.  “The Hunger Project helpt mensen om zichzelf te helpen. Zelfstandigheid is voor mij heel belangrijk, dat heb ik zelf ook gedaan met mijn zangpraktijk. Niet betuttelen, maar mensen in hun waarde laten en respecteren wie ze zijn. Daar streef ik ook naar met mijn leerlingen. Samen kijken we wat ze met hun stem willen en wat daarvoor nodig is. Ik denk dat het belangrijk is iedereen in zijn waarde te laten. Kijken naar de mogelijkheden, niet naar de beperkingen”.

Ben je een liefhebber van klassieke muziek? Met de aankoop van de cd Sibylla Rhenensis steun je ook The Hunger Project! Kijk hier voor een voorproefje.