Investeren in The Hunger Project

Honger is het grootste oplosbare probleem

Je zou het misschien niet denken, maar in de afgelopen jaren is de honger in de wereld flink gedaald, terwijl de wereldbevolking toenam. De wereld heeft zichzelf in de Sustainable Develpment Goals (SDG’s) ten doel gesteld dat in 2030 niemand meer honger heeft. En dat kan – want honger is het grootste oplosbare probleem ter wereld. Ook nu corona, klimaat en oorlogen de honger weer doen toenemen. De sleutel voor het einde van honger: de mensen met honger zelf.

Onze aanpak werkt

The Hunger Project heeft 40 jaar ervaring met werken aan het einde van honger. We ontwikkelden een aanpak die weliswaar per land verschilt, maar waarin drie oplossingen voor honger centraal staan: mensen komen zelf in actie, empowerment van vrouwen en slim samenwerken met lokale overheden.

Wij trainden in totaal al bijna 500.000 lokale vrijwilligers. Ondernemende mensen die verandering willen in hun leven en in hun dorp en zich daarvoor inzetten. Die kansen zien en lef hebben. Zij kijken naar wat er wél kan. Dit netwerk van tot-op-het-bot-gemotiveerde, en door-ervaring-gepokt-en-gemazelde vrijwilligers maakt nu, vandaag, het verschil voor hun 16,5 miljoen dorpsgenoten in hun eigen dorpen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Meer lezen over onze projecten kan hier.

Bedrijven zijn onze partners en investeerders

De samenwerking met succesvolle ondernemers en bedrijven ligt aan de basis van ons werk. Zij kiezen voor The Hunger Project vanwege ons effectieve model en onze bewezen werkwijze: we werken projectmatig met als focus zelfredzaamheid, ondernemerschap, nemen van eigen verantwoordelijkheid en de ontwikkeling van complete gemeenschappen. Dat geeft een blijvend resultaat. En we zijn ‘lean’: we bereiken veel impact met weinig middelen. De relaties met onze investeerders zijn persoonlijk en open, waarbij langdurige betrokkenheid centraal staan. Maatwerk is mogelijk.

5 redenen waarom ondernemers meedoen

  • Giving-back: investeren in The Hunger Project is teruggeven aan onze wereld op een manier die bij jou als ondernemer en bij jouw onderneming of foundation past: een ondernemende aanpak met duidelijke afspraken en blijvende resultaten.
  • Bijdragen aan de SDG’s: je wilt zinvol bijdragen aan deze mondiale doelen. Via The Hunger Project draag je actief bij aan SDG#2 Zero Hunger. Als foodbedrijf is de link met Zero Hunger en The Hunger Project heel natuurlijk, maar met onze geïntegreerde aanpak dragen wij uiteindelijk bij aan alle 17 doelen.
  • Social impact: je wordt onderdeel van een krachtig verhaal over wat mensen in een schijnbaar uitzichtloze situatie voor elkaar kunnen krijgen. De sociale impact van je investering is enorm.
  • Partnerschap uitdragen: onder voorwaarden mag je ook het partnerschap met The Hunger Project zelf uitdragen, bijvoorbeeld in brochures en op je website.
  • Netwerk: je kunt onderdeel worden van ons ondernemersnetwerk, met veel gelijkgestemde bewuste en succesvolle ondernemers, om mee te sparren en van te leren.
Katakle Benin

Geïnteresseerd? Ik kom graag met je in contact. Nodig me vooral uit voor een kop koffie en een goed gesprek: annemarie@thehungerproject.nl of 06 54236978.

Annemarie de Groot-BakkerConnector

Mogelijkheden

Een eigen project

Een eigen project

Voor grote social impact kun je de volledige financiering van een specifiek project voor rekening nemen. Zoals de volledige, 8-jarige ontwikkeling van een epicentrum in Afrika. Of financier de 5-jarige training en begeleiding van alle gekozen vrouwelijke dorpsraadsleden in een district of een staat in India. De samenwerking met deze gouden investeerders is zeer persoonlijk.

Word partner

Word partner

Partners investeren vanaf 50.000 euro per jaar en committeren zich voor een aantal jaar. Zij bepalen in overleg met ons voor welk programma hun investering bestemd is en ontvangen halfjaarlijks een voortgangsrapportage. En we kijken samen hoe we elkaar kunnen versterken in de communicatie over de samenwerking.

Word een sponsor

Word een sponsor

Investeer een percentage van je jaarlijkse omzet of winst, koppel de opbrengst van een dienst of product aan de The Hunger Project, organiseer een sport- of ander evenement en doneer de opbrengst aan ons werk, kies The Hunger Project als goed doel bij een feestelijke mijlpaal van je bedrijf. Wij denken graag actief en creatief mee hoe je dit op de beste manier kunt invullen en communiceren.

Katakle

Katakle

Investeerdersnetwerk Katakle zet zich inzet voor het einde van honger in Benin. Door te focussen op ondernemerschap, leiderschap en zelfredzaamheid. En met een inspirerend netwerk van no-nonsense ondernemers in Nederland, die investeren vanuit een persoonlijke overtuiging. Meer over Katakle.

Odisha’s 100

Odisha’s 100

Sluit je aan bij Odisha’s 100: hét netwerk dat zich sterk maakt voor vrouwelijk leiders in India. Samen ondersteunen meer dan 50 investeerders het leiderschapsprogramma voor vrouwelijke dorpsraadsleden van The Hunger Project in Odisha, India. Meer over Odisha’s 100.

Maatwerk

Maatwerk

Heb je een andere vorm van investeren in gedachten? We overleggen graag over maatwerk en denken creatief mee.

Een netwerk van Nederlandse ondernemers en bedrijven