Women Ending Poverty-fonds

Het Women Ending Poverty (WEP) fonds investeert in vrouwelijk leiderschap in India. WEP ondersteunt vrouwen in India in hun gevecht tegen honger en extreme armoede en stimuleert de ontwikkeling van vrouwelijke dorpsraadsleden. Tot nu volgden meer dan 175.000 vrouwelijke dorpsraadsleden het leiderschapsprogramma van The Hunger Project India.

Met een bijdrage van 10 euro per maand volgen twee vrouwen een leiderschapstraining gedurende de vijf jaar dat ze deel uit maken van de panchayat (dorpsraad). Daardoor zijn ze beter in staat hun rechten op te eisen en effectief invloed uit te oefenen op hun directe leefomgeving. Waarmee ze een einde kunnen maken aan de honger in hun dorpen.

WEP is een initiatief van Mieke Goudriaan-Severijnen. Tijdens een investeerdersreis naar India raakte zij geïnspireerd door het effect van het leiderschapsprogramma. Samen met José Wigny vraagt zij zoveel mogelijk mensen om 10 euro per maand te investeren in het India-programma.

Doe mee

India

India

Vrouwen in India zitten gevangen in een vicieuze cirkel van onderdrukking, ondervoeding en armoede. The Hunger Project ziet vrouwen in de dorpsraden als dé kans om de positie van vrouwen in India te verbeteren. Meer over het programma in India.

Aanmelden

Aanmelden

Doe mee met een bijdrage van 10 euro per maand en vraag zoveel mogelijk anderen om hetzelfde te doen! Door samen een groot netwerk rond WEP te vormen dragen we bij aan de kern van het werk van The Hunger Project in India. Meld je aan voor WEP.

Rajwanti

Rajwanti

Rajwanti Singh (42) uit India "Ik voel me geen dorpsraadslid, maar een groot leider, zoals de minister-president! Ik kreeg het gevoel dat ik evenveel waard ben als een ander." Lees het verhaal van Rajwanti.