Brabantia en The Hunger Project

Brabantia en The Hunger Project trekken samen op naar het einde van honger. Juli 2017 lanceert Brabantia een serie voorraadbussen met maatbeker, ontworpen om voedselverspilling tegen te gaan. En het mooiste: met elke verkochte bus investeert Brabantia in het trainen van mensen, zodat zij zelf een einde aan hun honger kunnen maken.

Betrokken familiebedrijf
“We willen deel zijn van de oplossing, niet van het probleem”, zegt CEO van Brabantia Tijn van Elderen. Als familiebedrijf voelt Brabantia zich extra betrokken bij toekomstige generaties. “Dat betekent gebruik maken van de nieuwste  technieken en inzichten. En heel hard nadenken over de keuzes die we maken en de impact daarvan op mensen, de planeet en ons bedrijf. “ De ambitie om de wereld mooier te maken leidde eerder al tot partnerschappen met WeForest, The Ocean Cleanup, Plastic Whale en nu met The Hunger Project. “We planten bomen, helpen de oceaan schoonmaken en honger te stoppen. En we willen binnen één generatie 100% recyclebaar zijn als bedrijf. We moeten wel, want we willen een mooie wereld nalaten aan onze kinderen en hun kinderen.”

Love food, don’t waste it

Brabantia koppelt de steun aan The Hunger Project als organisatie die het verschil maakt, aan een nieuw product, gericht op het tegengaan van voedselverspilling. En vanaf nu te koop: de 1,3 liter karafvormige voorraadbussen en twee glazen voorraadbussen van 1 liter – allemaal met maatbeker. De voorraadbussen helpen mee tegen voedselverspilling: ze houden voedsel langer vers en vertellen precies hoeveel je klaar moet maken. En met de verkoop van de voorraadbussen investeert Brabantia in de training van mensen op het platteland van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. 1 verkochte voorraadbus = 1 training. De voorraadbussen worden wereldwijd verkocht.

Het einde van honger
The Hunger Project heeft een ambitieus doel: een blijvend eind aan honger in 2030. We trainen en investeren in mensen op het platteland in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In 16.000 dorpen ontwikkelen mensen een gezamenlijke visie en formuleren ze de stappen die ze gaan nemen om dat doel te bereiken. Zo kunnen zij zelf het heft in handen nemen en een einde maken aan de honger en armoede in hun dorp.