The Hunger Project en Nationale Postcode Loterij

De Postcode Loterij ondersteunt al jaren goede doelen organisaties die zich met hart en ziel inzetten voor een betere wereld. En sinds 2011 mag ook The Hunger Project zich beneficiënt van Nationale Postcode Loterij noemen! De loterij steunt ons werk elk jaar met € 500.000.

Nationale Postcode Loterij en The Hunger Project
De Nationale Postcode Loterij is de grootste goede doelen loterij van Nederland. De loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen. Inmiddels spelen 3 miljoen Nederlanders mee. Zij maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen. Tegelijkertijd steunen de deelnemers goede doelen, omdat tenminste 40% van de lotprijs bestemd is voor 105 goede doelen werkzaam op het gebied van Mens en Natuur, waaronder The Hunger Project. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is ruim 6,2 miljard euro (!) aan mens en natuur gegeven. 

De Postcode Loterij ook actief in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen en Zweden; de laatste steunt The Hunger Project Zweden.  In Nederland werkt de Nationale Postcode Loterij samen met de BankGiro Loterij en de VriendenLoterij binnen de Goede Doelen Loterijen. Novamedia/Postcode Loterijen is de één na grootste private geldgever aan goede doelen ter wereld.

Meer informatie is te vinden op www.postcodeloterij.nl, op Twitter en op Facebook.

Meespelen
Door mee te spelen in de Nationale Postcode Loterij steunt u onder meer The Hunger Project. Koop hier een lot!

Extra project: Moringa
Het lijkt te mooi om waar te zijn – de blaadjes van een boom, die bijna overal kan groeien, helpen tegen honger en ondervoeding. En toch is het zo. The Hunger Project boekte met de wonderboom ‘Moringa’ in Benin succes in de strijd tegen honger. Dankzij extra financiering van de Nationale Postcode Loterij konden we dat opschalen naar Ethiopië, Oeganda en Malawi. Tijdens het Goed Geld Gala in januari 2015 ontvingen we hiervoor een extra bijdrage van bijna 1,3 euro.

Daarmee kon The Hunger Project in 17 epicentra in Ethiopië, Malawi en Oeganda aan de slag met zaden, stekjes, boompjes, kwekerijen, demonstratietuinen en kookworkshops. We legden 9 werkplaatsen aan waar Moringabladeren worden verwerkt tot poeder, met de hand of machinaal, en waar inmiddels geld wordt verdiend met de verkoop van flesjes en zakjes poeder. En we bereikten 7 miljoen mensen met informatie over de kracht van Moringa en de noodzaak van goede voeding via radio, televisie, billboards en grootschalige voorlichtingsbijeenkomsten. Meer Moringa resultaten.