Rick Volkers en The Hunger Project

Volkers bv is een maatschappelijk betrokken familiebedrijf. Al bijna 100 jaar verzorgt Volkers met liefde en passie het verpakkingsproces van klanten als Jumbo, Van Dobben, Spar, Super Unie, Johma en vele andere merken. Van A-merk tot huismerk: Volkers verzorgt het traject van een allereerste ontwerp tot mooie eindresultaten in het schap en online. En ze zijn al meer dan 10 jaar trots lid van investeerdersnetwerk Katakle.

Ruim 10 jaar geleden wilde eigenaar Rick Volkers maatschappelijker verantwoord ondernemen. Hij zocht naar een manier om handen en voeten te geven aan zijn betrokkenheid bij het milieu, duurzaamheid en de wereld. “Via via kwam ik in aanraking met het investeerdersnetwerk Katakle – de groep die het werk van The Hunger Project Benin heeft omarmd. Ik raakte enthousiast en besloot om met Volkers bv lid te worden van het netwerk.”

“Nu, 10 jaar later, kan ik zeggen dat het een schot in de roos was.”

Ik ben meerdere keren naar Benin geweest, ook met mijn gezin. Om te kijken, te voelen en te proeven wat The Hunger Project daar in gang heeft gezet en heeft uitgebouwd.”

“Ik vind het prettig om te zien wat er met het geld gedaan wordt dat we samen investeren met Katakle. Seeing is believing. Ik was zwaar onder de indruk van de epicentra in Benin. En van de vrouwen die dat omarmen, microkrediet krijgen en er goeie dingen mee doen – zoals het stimuleren van ondernemerschap, scholing voor kinderen en goede voorzieningen voor hygiëne. Het heeft ongelooflijk veel indruk op me gemaakt.”

“Het lidmaatschap van Katakle heeft mij veel gebracht. Ik ben waanzinnig enthousiast. Het programma van The Hunger Project werkt écht. En het is ook nog eens een heel leuk netwerk.”

“Ik nodig elke ondernemer die met vraagstukken rond maatschappelijk verantwoord ondernemen worstelt, uit om bij The Hunger Project te komen luisteren naar hoe zij het doen en hoe ze het organiseren. Je zult er geen spijt van krijgen.”