De Wereldbol – broodnodig tegen honger

De Wereldbol is een brood met een boodschap. Wie een Wereldbol koopt, helpt mee een einde te maken aan chronische honger. Eet je mee?

Wat is de Wereldbol?

De Wereldbol is een ambachtelijk desembrood met speciale ingrediënten waardoor het een licht groenig uiterlijk, een unieke barmhartige smaak én een hoge voedzaamheid heeft. De basis van de Wereldbol is pure eenvoud gekoppeld aan een zeer bijzondere mix van kruiden en groenten-eiwitten. De ingrediënten zijn: tarwebloem, natuurdesem, groente-eiwitpoeder (alfalfa), zonnebloempitten, roggebloem, rozemarijn, basilicum en oregano. Je eet hem bij de borrel, het diner of heerlijk belegd tijdens ontbijt of lunch.


Eet honger de wereld uit
Per verkochte Wereldbol dragen de initiatiefnemers een bedrag af aan The Hunger Project. De ouwel op de Wereldbollen geeft de echtheid aan en garandeert de afdracht aan The Hunger Project. Met iedere hap van de Wereldbol komt zo een hongervrije wereld dichterbij.


Broodspecialisten
Het idee van de Wereldbol is afkomstig van Kees Klomp, hoogleraar betekeniseconomie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Het brood is ontwikkeld in de Driekant bakkerij in Zutphen door bakkers Henk Smit en Piet Smit. Echte broodspecialisten uit een familie waar het bakkersambacht al meer dan 100 jaar met passie wordt uitgevoerd.

Waar verkrijgbaar?

Het doel is dat eind 2019 de Wereldbol bij minstens 100 bakkers te koop is. Help een handje mee, en vraag jouw bakker om de Wereldbol op te nemen in het assortiment.

Samen op weg naar meer

Door samenwerking met Royal Steensma en Beko komen we nog verder. Royal Steensma neemt de productie, verkoop en distributie van de Wereldbol bakmix naar de ambachtelijke bakkers voor hun rekening. En ook Beko Groothandel spant zich in om zoveel mogelijk bakkers aan te haken. Zo is de Wereldbol op steeds meer plekken verkrijgbaar.

Actie Voordeelagenda

Speel jij mee met de Postcode Loterij? Dan vind je in de Voordeelagenda 2020 (bon 139) een mooie actie: 33% korting op 2 Wereldbollen. Een smakelijke actie.

Het einde van honger
The Hunger Project heeft een ambitieus doel: een blijvend eind aan honger in 2030. We trainen en investeren in mensen op het platteland in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. In 13.000 dorpen ontwikkelen mensen een gezamenlijke visie en formuleren ze de stappen die ze gaan nemen om dat doel te bereiken. Zo kunnen zij zelf het heft in handen nemen en een einde maken aan de honger en armoede in hun dorp.