10e editie van de Run for The Hunger Project

Afgelopen zondag was de 10e editie van de Run for The Hunger Project in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Tijdens deze jubileumeditie renden meer dan 800 mensen vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam door de koude wind naar het Amsterdamse bos. En daarbij werd een prachtbedrag van €141.137 euro opgehaald!

De 101 business teams van onder andere HAK, Rabobank en Inbak liepen 5 of 10 kilometer voor The Hunger Project Benin. Het team van Loyens & Loeff kwam, net als vorig jaar, als eerste over de finish en sleepte daarmee de eerste prijs in de wacht, gevolgd door ABN AMRO en Allen & Overy. De Run for The Hunger Project is mogelijk gemaakt door NPM Capital en verschillende sponsoren.

Bekijk de uitslagen

Bekijk de foto’s van de Run for The Hunger Project

Bekijk hier de teamfoto’s 

Jubileum

Dit jaar vieren we het 10-jarig jubileum van de Run. Vier bedrijven deden al die 10 jaren mee: PwC, NPM, Van Oord en Stern. Met super resultaat: Stern deed in totaal met 64 teams mee, liep 2.560 km en haalde daarmee € 64.000 op voor Benin. NPM Capital deed in totaal met 33 teams mee, liep 1.320 km en haalde daarmee € 33.000 op voor Benin. Van Oord deed in totaal met 24 teams mee, liep 960 km en haalde daarmee € 24.000 op voor Benin. PwC deed in totaal met 13 teams mee, liep 520 km en haalde daarmee € 13.000 op voor Benin. Wow!

Acties Friends

Al jarenlang vaste prik op de Run: de mannen van Friends Run for The Hunger Project maakten hun jaaropbrengst bekend en overhandigden een cheque van € 4500. Deze vriendengroep rent al sinds 2008 het hele jaar gesponsord voor The Hunger Project Benin. Maar dit jaar was de laatste keer. Onder andere door de nodige blessures vinden de mannen het tijd voor wat nieuws. Ze broeden op nieuwe acties voor Benin – wordt dus vervolgd!

Drie jaar lang fietste Jan van Andel elke dag gesponsord voor The Hunger Project Benin. Ook dit jaar fietste Jan in zijn eentje 20.000 kilometer en haalde daarmee €15.370 op. Dit is het derde en laatste jaar dat Jan gesponsord voor The Hunger Project Benin fietst. In drie jaar tijd heeft Jan 60.000 kilometer gefietst en daarmee haalde hij in totaal €71.570 op voor The Hunger Prjoect Benin! Gusta ter Veen legde het moment vast waarop Jan de laatste kilometers voor Benin fietst.

Zelfredzaamheid in zicht

De opbrengst van de Run for The Hunger Project komt volledig ten goede van Benin. Tijdens de Run vierden we dat 52.217 mensen in Avlame, Beterou en Kissamey de laatste stappen zetten naar zelfredzaamheid. Zij gaan dan zelf verder, zonder steun van The Hunger Project. Het gaat duidelijk beter met honger en armoede, van verbeterde voedselzekerheid tot empowerment van vrouwen. En met elkaar kunnen ze nieuwe uitdagingen oppakken, ook bij woeste tegenwind – op weg naar het einde van honger en armoede voor iedereen.