341 miljoen voor goede doelen van de Postcode Loterij

De Postcode Loterij schenkt een recordbedrag van 341 miljoen euro aan goede doelen. Dat maakte de loterij maandagavond bekend tijdens het jaarlijkse Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. De recordschenking is mogelijk dankzij de 2,8 miljoen deelnemers van de loterij. De opbrengst groeide het afgelopen jaar naar ruim 682 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 14 miljoen euro. Eregast was voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton, tevens internationaal goodwill ambassadeur van de Postcode Loterij. Hij sprak namens de Clinton Foundation over de concrete stappen die we kunnen nemen in de aanpak van klimaatverandering.

De ruim 341 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 110 organisaties. Hier lees je hoe dat is verdeeld. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim vijf miljard (!) euro geschonken aan goede doelen.

Wij zijn supertrots op de prachtige cheque van 500.000 euro die we op het Goed Geld Gala kregen. Daarmee kunnen wij blijven werken aan zelfredzaamheid. Zodat mensen met honger zélf het heft in handen kunnen nemen. Want als mensen durven dromen, en de kans krijgen, boeken ze buitengewone resultaten. Zoals het einde van honger.

Alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij: heel erg veel dank voor jullie onmisbare aandeel daarin!

Roy Beusker Fotografie

Lees meer over de Nationale Postcode Loterij