De diepte in over Honger met Martín Caparrós

In de week voorafgaand aan Wereldvoedseldag op 16 oktober, en vlak na het tekenen van de nieuwe Sustainable Development Goals komt de Argentijnse journalist Martín Caparrós naar Nederland. Caparrós schreef het veelbesproken boek Honger. In Tilburg en Nijmegen gaat hij met Evelijne Bruning in gesprek over Honger.

Van de 7 miljard mensen op deze aarde hebben 795 miljoen personen chronische honger. Iedere dag sterven bijna 8.500 kinderen door ondervoeding. Onnodig, zo stelt niet alleen The Hunger Project, maar ook de Argentijnse journalist Martin Caparrós. In zijn veelgeprezen boek ‘Honger’ schetst hij waarom honger het grootste oplosbare probleem ter wereld is.Hij ging op zoek naar de oorzaken en gevolgen van honger. Hij reisde af naar de armste en rijkste gebieden waar hij sprak met mensen met honger én met de partijen die speculeren met voedsel. Aan de hand van verhalen, getuigenissen en documentatie laat Honger de actuele toestand zien van de wereld.

Het einde van honger
Met het aflopen van de Millenniumdoelen en het stellen van de nieuwe Sustainable Development Goals krijgen Caparrós en The Hunger Project bijval: het streven is om honger in 2030 volledig uit de wereld te verdrijven. Meer daarover in de blog van onze directeur Evelijne op Oneworld.nl: Op weg naar het einde van de honger in de wereld.

Maar hoe kan dit worden gerealiseerd? Hoe kan het dat we genoeg voeding produceren voor twaalf miljoen mensen, maar dit slechts een deel van de wereldbevolking bereikt? Welke veranderingen zijn nodig? Daarover gaan Martín Caparrós en Evelijne Bruning van The Hunger Project met elkaar in gesprek.

De diepte in
In de week van Wereldvoedseldag komt Martín Caparrós bij het Wereldpodium in Tilburg en debatcentrum LUX in Nijmegen vertellen over zijn visie en gaat in gesprek met onze eigen Evelijne Bruning en het publiek. De voertaal is Engels.

Zondag 11 oktober
Wereldwijde honger – een oplosbaar probleem
Aanvang: 15:00 uur
Locatie: de Kennismakerij, Tilburg
Meer informatie

Maandag 12 oktober
Hoezo honger?
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: LUX, Nijmegen
Meer informatie